Σε τάμπλετ θα γράφονται οι κλήσεις της Τροχαίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε τάμπλετ θα γράφονται οι κλήσεις της Τροχαίας
Απευθείας θα αποστέλλονται στην Τροχαία και στην Εφορία οι κλήσεις για τις παραβάσεις του ΚΟΚ, καθώς πλέον θα καταγράφονται ηλεκτρονικά.

Μέσω τάμπλετ θα βεβαιώνονται πλέον οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με τον τροχονόμο να τις περνά αυτόματα στο κεντρικό Μητρώο της Τροχαίας, καταργώντας τη μεταγενέστερη καταγραφή του συμβάντος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», ο τροχονόμος θα βεβαιώνει την παράβαση θα την περνά αυτόματα μέσω τάμπλετ στο κεντρικό Μητρώο της Τροχαίας και θα καταγράφει τόσο του ύψους του οφειλόμενου προστίμου, όσο και των βαθμών ποινής που αυτή επισείει στο point system.Ενώ, θα γίνεται και online ενημέρωση του παραβάτη.

Αυτά είναι ορισμένα από τα μέτρα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σχέδιο ψηφιοποίησης και απλοποίησης των διαδικασιών του υπουργείου Μεταφορών σε 13 τομείς, το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αναθεώρηση του ΚΟΚ

Όπως αναφέρεται, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την απλούστευση των διαδικασιών στους συνολικά 13 τομείς της συμφωνίας, όμως η βεβαίωση και η παρακολούθηση των παραβάσεων του ΚΟΚ, αλλά και ο έλεγχος και η παρακολούθηση των παραβάσεων συγκεκριμένων διατάξεων των καθ΄ έξιν παραβατών οδηγών μέσω του Συστήματος Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (point system) αποτελούν προτεραιότητες με στόχο να προχωρήσουν εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους. Αλλωστε εντάσσονται και στην αναθεώρηση του ΚΟΚ, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider