Επίδομα 534 ευρώ: Λήγουν οι προθεσμίες για τις αναστολές συμβάσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίδομα 534 ευρώ: Λήγουν οι προθεσμίες για τις αναστολές συμβάσεων
Επόμενη πληρωμή στις 30 Ιουλίου. Έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου θα μπορούν οι εποχικοί εργαζόμενοι να υποβάλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις.

Εκπνέουν αυτή την εβδομάδα οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού των 534 ευρώ, που αφορούν τις αναστολές συμβάσεων που ίσχυσαν τον Ιούνιο.

Σήμερα λήγει η προθεσμία τόσο για εργοδότες και εργαζομένους που θέλουν να δηλώσουν ή να προχωρήσουν σε ορθές επαναλήψεις αναστολών συμβάσεων εργασίας μηνός Ιουνίου. Οι αιτήσεις γίνονται στην πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr και είναι απαραίτητες για εργαζομένους που τέθηκαν σε αναστολή για πρώτη φορά εντός του προηγούμενου μήνα.

Σε ότι αφορά τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε αναστολή σύμβασης κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο ή και Μάιο και η αναστολή τους παρατάθηκε και τον Ιούνιο, αυτοί οφείλουν να υποβάλουν αίτηση μόνο αν θέλουν να τροποποιήσουν στοιχεία, όπως για παράδειγμα ο ΙΒΑΝ.

Εποχικοί στον τουρισμό

Λίγες ημέρες απομένουν, έως την Παρασκευή 31 Ιουλίου, για τους εποχικούς εργαζόμενους που επιθυμούν να υποβάλουν μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις, είτε γιατί δεν έχουν ακόμη επαναπροληφθεί από τους εργοδότες τους, είτε γιατί επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1η Ιουνίου και κατά συνέπεια δικαιούνται ειδική αποζημίωση για κάποιο διάστημα.

Υπάρχουν, βέβαια, και οι περιπτώσεις εποχικών που επαναπροσλήφθηκαν εντός του Ιουνίου και στη συνέχεια η σύμβασή τους τέθηκε σε αναστολή. Αυτοί θα πρέπει να κάνουν μονομερή σύμβαση για το διάστημα της μη πρόσληψης και δεύτερη δήλωση, μετά τον εργοδότη τους, για το διάστημα για το οποίο ισχύει η αναστολή σύμβασης.

Να σημειωθεί ότι οι νέες πληρωμές της αποζημίωσης των 534 ευρώ θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουλίου και στις 6 Αυγούστου, ανάλογα με την ροή των δηλώσεων.

Στο μεταξύ από σήμερα ξεκινούν οι πρώτες πληρωμές για τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, σε ότι αφορά τους μισθωτούς που εντάχθηκαν σε αυτόν το δεύτερο 15ήμερο του Ιουνίου. Την περασμένη Παρασκευή 24 Ιουλίου έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων της Β' φάσης από τους εργοδότες.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider