Σήμερα το Δώρο Πάσχα και το επίδομα 800 ευρώ σε 700.000 εργαζόμενους σε αναστολή

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σήμερα το Δώρο Πάσχα και το επίδομα 800 ευρώ σε 700.000 εργαζόμενους σε αναστολή
Σήμερα πληρώνεται το Δώρο του Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα και το επίδομα των 800 ευρώ, σε όσους εργαζόμενους η σύμβαση έχει τεθεί σε αναστολή.

Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το επίδομα των 800 ευρώ, περίπου 700.000 εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης.

Οι πληρωμές θα διαρκέσουν όλο το τριήμερο έως και την Μ.Παρασκευή 17 Απριλίου, ενώ όσοι εργαζόμενοι δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, έχουν άλλες δύο ευκαιρίες μέσα στον Απρίλιο για να τις υποβάλουν ψηφιακά και να λάβουν τα 800 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως οι εργοδότες που πλήττονται βάσει ΚΑΔ μπορούν να θέτουν εργαζομένους σε αναστολή μέχρι και τη Δευτέρα 20 Απριλίου, ώστε να λάβουν και εκείνοι την έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Οι πληρωμές για τους επιστήμονες που έχουν υποβάλει αιτήσεις για τηλεκατάρτιση θα γίνουν τη Μ.Πέμπτη, όπου θα πληρωθούν τα 400 από τα 600 ευρώ που είναι το επίδομα, ενώ τα υπόλοιπα 200 ευρώ θα εξοφληθούν στο τέλος Απριλίου.

Σήμερα θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά το Δώρο Πάσχα στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, από τις επιχειρήσεις εκείνες που δεν έχουν πληγεί βάσει ΚΑΔ, ούτε έχει αναστείλει η λειτουργία τους με κρατική εντολή.

Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις μπορούν να το καταβάλουν έως τις 30 Ιουνίου.

Τέλος τη Μ.Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή αναδρομικών ποσών του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων συνολικού ύψους 2.888.544,47 ευρώ σε 3.964 νέους μερισματούχους που n αίτησή τους υποβλήθηκε έως και τις 31 Ιανουαρίου 2020.

Μέχρι αύριο θα ξεκινήσουν και οι αιτήσεις από τους επαγγελματίες και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων (με έως πέντε εργαζομένους) που έχουν πληγεί σημαντικά από την κρίση του κορονοϊού και είναι δικαιούχοι της έκτακτης αποζημίωσης των 800 ευρώ, στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myBusinessSupport.

Νέες προθεσμίες για το επίδομα τηλεκατάρτισης

Τροποποιήσεις στις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης των επιστημονικών κλάδων περιλαμβάνει χθεσινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση.

Ειδικότερα, η προθεσμία υποβολής της εκδήλωσης ενδιαφέροντος των ωφελουμένων που ξεκίνησε την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 θα λήξει τελικά έξι ημέρες αργότερα, δηλαδή την Τετάρτη 22 Απριλίου και όχι την Πέμπτη 16 Απριλίου.

Παράλληλα η δεύτερη φάση που αφορά την επιλογή παρόχου της κατάρτισης θα λήξει το Σάββατο 25 Απριλίου και όχι την Δευτέρα 20 Απριλίου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.

Έτσι το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης ξεκινά το αργότερο στις 25 Απριλίου αντί για 20 Απριλίου, με την υποχρεωτική διαβίβαση των κωδικών πρόσβασης στο Ο.Σ.Τ.Κ. από πλευράς παρόχου κατάρτισης προς τους ωφελούμενους, των οποίων οι επιταγές κατάρτισης έχουν ενεργοποιηθεί και ολοκληρώνεται το αργότερο έως και τις 31 Μαΐου.

Η τηλεκατάρτιση θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με ασύγχρονη μέθοδο, δηλαδή θα μπορεί να λαμβάνει χώρα οποτεδήποτε εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος, σε ώρα και τόπο της απολύτου επιλογής του ωφελούμενου.

Επίσης οι εξετάσεις πιστοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των επανεξετάσεων πιστοποίησης, θα πραγματοποιούνται μετά τη λήξη του προγράμματος κατάρτισης και το αργότερο έως τις 20 Ιουνίου. Οι επανεξετάσεις πιστοποίησης θα διενεργούνται εντός τριών (3) ημερών από την προηγούμενη εξέταση.

Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης, εντός της προθεσμίας, δηλαδή το αργότερο έως τις 25 Απριλίου.

Έτσι οι επιστημονικοί κλάδοι θα πρέπει μέχρι τις 22 Απριλίου να συμπληρώσουν και να υποβάλουν οι ίδιοι σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω διαδικτύου, κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet που διαθέτει, στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, τη φόρμα «Ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής».

Σημειώνεται ότι η «Ηλεκτρονική Αίτηση συμμετοχής επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης και ότι δεν θα δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων της αίτησης συμμετοχής μετά την υποβολή αυτής στο περιβάλλον του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ.

Επίσης να συμπληρώσουν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN, Τράπεζα), στον οποίο και θα καταβληθεί το εκπαιδευτικό επίδομα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης.

Ακόμη, να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας και να συμπληρώσουν υποχρεωτικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Στην συνέχεια θα πρέπει να επιλέξουν το αντικείμενο κατάρτισης που επιθυμούν μεταξύ των 10 προτεινόμενων αντικειμένων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider