Χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία: Έρχεται ρύθμιση για μείωση επιτοκίου στο 3%

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία: Έρχεται ρύθμιση για μείωση επιτοκίου στο 3%
Τη ρύθμιση προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών επί του φορολογικού νομοσχεδίου.

Έρχεται ρύθμιση που θα προβλέπει τη μείωση του επιτοκίου στο 3% - από 5% που είναι σήμερα – για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία.

Τη ρύθμιση προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας, νωρίτερα τη Δευτέρα, στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών επί του φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει, μεταξύ άλλων ρυθμίσεων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις.

«Θα έρθει μείωση του επιτοκίου και στα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία», εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ κατέστησε σαφές πως η νέα ρύθμιση αποτελεί την τελευταία ευκαιρία. «Μετά τη λήξη της ρύθμισης, θα υπάρχει ένα μόνιμο και πάγιο σύστημα ρύθμισης», σημείωσε.

ΕΝΦΙΑ

Στο μεταξύ, απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ εμφορείται από «ταξικό πρόσημο», ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι εκείνοι που επωφελούνται είναι τα χαμηλά στρώματα και η μεσαία τάξη.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι μόνο το 5% της συνολικής ελάφρυνσης αφορά στη μεγάλη περιουσία.

Όπως έχει ήδη γράψει το insider.gr, η μείωση του φόρου στην ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων κατά 22% μεσοσταθμικά φέρνει τα πάνω κάτω στο ηλεκτρονικό σύστημα εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ.

Απαιτούνται προσαρμογές στην εφαρμογή και στη συνέχεια θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές, ώστε να προλάβουν οι υπηρεσίες μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου να αναρτήσουν τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο Taxisnet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider