«Πληρώνει» σήμερα - Σε ποιους πιστώνονται συντάξεις και προνοιακά επιδόματα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πληρώνει» σήμερα - Σε ποιους πιστώνονται συντάξεις και προνοιακά επιδόματα
Καταιγισμός πληρωμών σήμερα Παρασκευή, καθώς θα καταβληθούν μια σειρά από επιδόματα και συντάξεις σε 2,5 εκατ. ασφαλισμένους και συνταξιούχους.

Μια σειρά από επιδόματα και συντάξεις σε 2,5 εκατ. ασφαλισμένους και συνταξιούχους θα πληρωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων σήμερα, Παρασκευή.

Ειδικότερα, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ στο insider.gr, σήμερα καταβάλλεται η Β' δόση του Επιδόματος Παιδιού σε πάνω από 600.000 δικαιούχους, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2019.

Επίσης, σήμερα καταβάλλονται τα προνοιακά, αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα σε περίπου 150.000 δικαιούχους. Όλοι θα εισπράξουν το μηνιαίο επίδομα του Μαΐου.

Ωστόσο από τον επόμενο μήνα όλα τα προνοιακά, αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα θα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία θα είναι η 25η εκάστου μήνα.

Παράλληλα, σήμερα Παρασκευή καταβάλλεται και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε 255.603 δικαιούχους (αφορά περισσότερα από 475.000 άτομα) των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2019 (συνολικό ποσό 52,2 εκ. ευρώ).

Επίσης θα καταβληθεί το επίδομα στεγαστικής συνδρομής και το επίδομα ομογενών – προνοιακά επιδόματα που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018.

Συντάξεις

Νωρίτερα ξεκινούν οι καταβολές των συντάξεων Ιουνίου, με τους συνταξιούχους του πρ. ΙΚΑ και του Δημοσίου να πληρώνονται στις 24 Μαΐου.

Οι συνταξιούχοι μη μισθωτοί, που προέρχονται από τους πρώην φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ θα εισπράξουν τις συντάξεις του μηνός Ιουνίου την Τρίτη 28 Μαΐου.

Την ίδια ημερομηνία, δηλαδή στις 28 Μαίου, θα καταβληθούν και οι συντάξεις του μηνός Ιουνίου στους 34.000 ανασφάλιστους υπερήλικες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider