Αυξάνεται στα 750 ευρώ η επιδότηση μισθού για άνεργους άνω των 55 ετών

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνεται στα 750 ευρώ η επιδότηση μισθού για άνεργους άνω των 55 ετών
Η διάρκεια της επιχορήγησης θα είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες.

Ένα νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 8.500 μακροχρόνια ανέργους ηλικίας 55 με 67 ετών δέχεται αιτήσεις από σήμερα, προκειμένου να στηρίξει τους μεγαλύτερους σε ηλικία άνεργους που δυσκολεύονται να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας.

Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, με τίτλο «Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων 55-67 ετών» διαθέτει 8.500 θέσεις σε ΝΠΔΔ, δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς και επιχειρήσεις των Δήμων και των Περιφερειών.

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να εργαστούν σε όλα τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, καθώς και σε όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα, επιπλέον των επιχειρήσεων, φορέων και οργανισμών του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων δήμων και περιφερειών που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα.

Η χρονική διάρκεια σύμβασης ορίζεται σε 12 + 12 μήνες. Δηλαδή, η διάρκεια της επιχορήγησης θα είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες ύστερα από αίτηση του δικαιούχου.

Μάλιστα ο ΟΑΕΔ αύξησε την επιδότηση από το 50% στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους, με αποτέλεσμα το ανώτατο όριο από τα 600 ευρώ να διαμορφωθεί στα 750 ευρώ μηνιαίως.

Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον ιδιωτικό τομέα.

Κίνητρα για τους εργοδότες

Το πρόγραμμα επανασχεδιάστηκε με ενισχυμένα κίνητρα που το καθιστούν πιο ελκυστικό, αποσκοπώντας στην προώθηση των ανέργων στην απασχόληση και στη μέγιστη απορροφητικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, αφαιρέθηκαν οι δεσμεύσεις απασχόλησης μετά το τέλος των προγραμμάτων, απλουστεύτηκαν οι προϋποθέσεις συμμετοχής και επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες ένταξης και πρόσληψης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι άνεργοι μεγαλύτερης ηλικίας αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια επανένταξης στην αγορά εργασίας και παραμένουν άνεργοι για πολύ μεγαλύτερα διαστήματα.

Ενώ το 48% των εγγεγραμμένων ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοι (για διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών), περισσότεροι από τα 2/3 των ανέργων, ηλικίας 55 ετών και άνω, είναι μακροχρόνια άνεργοι. Συνολικά, το 28% των μακροχρόνια ανέργων είναι ηλικίας 55 – 67 ετών.

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά από σήμερα Τετάρτη 15 Ιουλίου και ώρα 10:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ

Φωτο: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider