Πάγωμα δανείων για 6 μήνες στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάγωμα δανείων για 6 μήνες στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό
Οι τράπεζες ανακοίνωσαν την αναστολή  καταβολής των δόσεων  κεφαλαίου (χρεωλύσια)  που οφείλονται από σήμερα  μέχρι,  τουλάχιστον, την  30η/9/2020. Αφορά σε νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε κλάδους που πλήττονται άμεσα από την κρίση.

Το «πάγωμα» των δανείων για έξι μήνες, για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό, ανακοίνωσαν οι ελληνικές τράπεζες.

Όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και είχε γράψει εκτενώς νωρίτερα το insider.gr, οι τράπεζες ανακοινώνουν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων τα οποία περιλαμβάνουν αναστολή καταβολής των δόσεων κεφαλαίου (χρεωλύσια) που οφείλονται από σήμερα μέχρι, τουλάχιστον, την 30η/9/2020.

Ποιους αφορά

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, η διευκόλυνση αφορά νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε κλάδους, οι οποίοι πλήττονται άμεσα από την παρούσα κρίση.

Συγκεκριμένα, οι παραπάνω δανειολήπτες δύνανται να αιτηθούν τη μεταγενέστερη καταβολή χρεωλυσίων, με παράταση της διάρκειας των πιστώσεων, αρκεί τα δάνειά τους να ήταν ενήμερα την 31η/12/2019. Για το χρονικό διάστημα της παραπάνω αναστολής, οι συμβατικοί τόκοι καταβάλλονται κανονικά.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με την τράπεζα συνεργασίας τους, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα.

«Οι Ελληνικές Τράπεζες, μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και συνεργάζονται με την Κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές, ώστε να συμβάλλουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν στην αντιμετώπιση της αρνητικής αυτής συγκυρίας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider