Κλείνει το Retail στην Ελλάδα η HSBC

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κλείνει το Retail στην Ελλάδα η HSBC
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο insider.gr ότι ο παγκόσμιος κολοσσός βρίσκεται υπό ριζική αναδιάρθρωση και η Ελλάδα είναι δεμένη στο «άρμα» της Γαλλίας.

Σε πώληση του δικτύου λιανικής στη χώρα μας προχωρά η HSBC, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του παγκόσμιου κολοσσού σε επίπεδο Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως.

Πηγές με γνώση των διαδικασιών αναφέρουν στο insider.gr ότι η παγκόσμια τράπεζα θα διατηρήσει το Wholesale, Corporate και Investment Banking στη χώρα μας, καθώς και το Shipping.

Όσον αφορά στο Retail, η «τύχη» του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την HSBC Γαλλίας, όπου υπάγεται από το 2018 το ελληνικό branch. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα μέσα Φεβρουαρίου αναμένονται ανακοινώσεις για την παρουσία της διεθνούς τράπεζας στη Γαλλία και, πολύ πιθανόν, η ανακοίνωση της πώλησής του σε συγκεκριμένο αγοραστή.

Σημειώνεται ότι στη χώρα μας η HSBC διατηρεί προσωπικό 300 ατόμων, το οποίο συρρικνώθηκε σημαντικά τα τελευταία χρόνια μέσω προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου. Τονίζεται ότι πρόκειται για τη μοναδική ξένη τράπεζα που διατήρησε την παρουσία της στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης. Πρόσφατα, μάλιστα, ανακοινώθηκε η τοποθέτηση της κ. Αλεξάνδρας Κονίδα ως Managing Director, Head of Wholesale Banking στο ελληνικό τμήμα.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ολόκληρο το οργανόγραμμα της HSBC βρίσκεται υπό ριζική αναδιάρθρωση και οι αναμενόμενες αλλαγές δεν αφορούν μόνο τη χώρα μας. Στην Τουρκία, εδώ και τέσσερα χρόνια γίνονται προσπάθειες πώλησης του δικτύου της HSBC, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν ευδοκιμήσει.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για την πολυεθνική τράπεζα βρίσκεται στην Ασία, όπου έχει και την ισχυρότερη παρουσία –εκεί όπου οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης επιτρέπουν ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και για την ίδια την τράπεζα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider