Στεγαστικά: Πώς επιβραβεύει κάθε τράπεζα τους συνεπείς οφειλέτες

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στεγαστικά: Πώς επιβραβεύει κάθε τράπεζα τους συνεπείς οφειλέτες
Με επιστροφή χρημάτων αλλά και κίνητρα για νέες χρηματοδοτήσεις επιβραβεύουν οι τράπεζες τους συνεπείς δανειολήπτες. Εντός των επόμενων ημερών οι ανακοινώσεις από την Alpha Bank.

Την κουλτούρα του συνεπούς οφειλέτη επιχειρούν να καλλιεργήσουν οι ελληνικές τράπεζες, μετά την εκτίναξη των κόκκινων δανείων τα χρόνια της κρίσης, και ταυτόχρονα κάνουν «άνοιγμα» στην αγορά προσφέροντας κίνητρα για νέα δάνεια στους «καλοπληρωτές».

Η μία τράπεζα μετά την άλλη -με την Εθνική να κάνει την αρχή και να ακολουθούν η Πειραιώς και η Eurobank- ανακοινώνουν προγράμματα επιβράβευσης των συνεπών οφειλετών στεγαστικών δανείων. Τα προγράμματα των τριών τραπεζών παρουσιάζουν ομοιότητες αλλά και σημαντικές διαφορές, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινώσει το δικό της πρόγραμμα και η Alpha Bank, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Ένα κοινό χαρακτηριστικό και για τις τρεις τράπεζες είναι ότι προϋπόθεση για την επιβράβευση είναι το δάνειο να «τρέχει» τουλάχιστον μία πενταετία, δηλαδή αφορά όσα έχουν εκταμιευτεί πριν τις 31/12/2014. Επίσης, κάποια εκ των προγραμμάτων παρέχουν κίνητρα για νέες χορηγήσεις, είτε σε στεγαστικά είτε σε επισκευαστικά δάνεια.

Συγκεκριμένα, τα τρία προγράμματα που έχουν παρουσιάσει οι τρεις συστημικές τράπεζες έχουν ως εξής:

• Εθνική Τράπεζα

Οι ενήμεροι δανειολήπτες της Εθνικής Τράπεζας ανταμείβονται με τρεις τρόπους:

1. Επιστροφή 5% επί του συνόλου των τόκων που πληρώνουν σε ετήσια βάση. Η επιστροφή αυτή αποδίδεται απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους για το έτος που πέρασε.
2. Επιβράβευση με 2% επιπλέον όφελος στις καθημερινές συναλλαγές τους μέσω του προγράμματος go4more, σε επιλεγμένες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στους κλάδους Super Market και Πρατήρια Καυσίμων. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε πόντους που αποδίδονται απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους, για το έτος που πέρασε.
3. Επιπλέον, οι πελάτες που πληρώνουν τη μηνιαία δόση του δανείου τους κερδίζουν μέσω του προγράμματος go4more, επιπλέον πόντους, τους οποίους και μπορούν να εξαργυρώνουν στο δίκτυο 6.800 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

• Τράπεζα Πειραιώς

1. Επιστροφή χρηματικού ποσού που ισοδυναμεί με μείωση επιτοκίου του στεγαστικού τους δανείου κατά 0,10%. Το ποσό αυτό θα αποδίδεται στον καταθετικό λογαριασμό των δικαιούχων απολογιστικά τον Ιανουάριο κάθε έτους και θα αφορά το προηγούμενο έτος.
2. Επιβράβευση με 1 yellow για κάθε ευρώ της μηνιαίας δόσης, το οποίο θα αποδίδεται σε μηνιαία βάση.
3. Επιβράβευση, μετά από κλήρωση, κάθε μέρα ενός τυχερού δανειολήπτη που κερδίζει το ποσό της δόσης του σε yellows.
4. Προσφορά προνομιακού επισκευαστικού δανείου με το χαμηλότερο επιτόκιο της αγοράς- Euribor 1 μηνός πλέον περιθωρίου 1,50%-, για την ανακαίνιση κατοικίας καθώς τα περισσότερα δάνεια δόθηκαν περίπου πριν από 10 με 15 χρόνια.

• Eurobank

1. Δυνατότητα νέου στεγαστικού δανείου με έκπτωση στο επιτόκιο κατά -0,50% σε σχέση με την εκάστοτε ισχύουσα τιμολόγηση των στεγαστικών δανείων (με πρόγραμμα σταθερού ή κυμαινομένου επιτοκίου). Η έκπτωση θα ισχύει τόσο για τους ίδιους τους δανειολήπτες, όσο και για τα παιδιά τους.
2. Δυνατότητα να παραλείψουν τη δόση Δεκεμβρίου του στεγαστικού τους δανείου κάθε χρόνο προκειμένου να ενισχύουν τη ρευστότητά τους σε μια περίοδο αυξημένων αναγκών,
3. Έκπτωση έως 50% στο επιτόκιο αγορών της πιστωτικής τους κάρτας Eurobank, εφόσον παραμένουν ενήμεροι στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Η έκπτωση ισχύει τόσο για υφιστάμενους, όσο και νέους κατόχους πιστωτικής κάρτας.
4. Αεροπορικά εισιτήρια από την Aegean για προορισμούς εσωτερικού (2 εισιτήρια μετ’ επιστροφής για κάθε ενήμερο στεγαστικό). Σημειώνεται ότι η προσφορά αυτή ισχύει για τους απόλυτα συνεπείς δανειολήπτες, δηλαδή όσους δεν έχουν ποτέ καταστεί ληξιπρόθεσμοι. Το πρόγραμμα τίθεται σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.