«Come back» στα στεγαστικά με σταθερό επιτόκιο για πάντα κάνει η Eurobank

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Come back» στα στεγαστικά με σταθερό επιτόκιο για πάντα κάνει η Eurobank
Νέο πρόγραμμα στεγαστικών δανείων εγκαινιάζει η Eurobank με στόχο την τόνωση της στεγαστικής πίστης. Την ίδια ώρα, επιβραβεύει τους συνεπείς δανειολήπτες με κίνητρα και αεροπορικά εισιτήρια.

Στεγαστικά δάνεια με σταθερό επιτόκιο έως τη λήξη δίνει η Eurobank, σε μια νέα πρωτοβουλία που στόχο έχει να αξιοποιήσει μια μοναδική συγκυρία στην ελληνική αγορά: ιστορικά χαμηλά επιτόκια και τεράστια προοπτική ανόδου στις τιμές των ακινήτων εν μέσω επιταχυνόμενης ανάπτυξης.

«Η Eurobank είναι η τράπεζα της ανάπτυξης που και θέλει και μπορεί να χορηγήσει στεγαστικά δάνεια», διαμήνυσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Φωκίων Καραβίας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους σήμερα, Τετάρτη.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι τράπεζες είναι σε θέση να δώσουν στεγαστικά δάνεια στα νοικοκυριά, ιδίως σε νέα ζευγάρια που ξεκινούν τώρα την κοινή τους ζωή», είπε χαρακτηριστικά. «Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι από τα 400 εκατ. ευρώ που ήταν τα στεγαστικά δάνεια που εκταμιεύτηκαν τον τελευταίο χρόνο, η Eurobank μπορούσε να τα χορηγήσει στο σύνολό τους ή ακόμη και το τριπλάσιο από αυτό το ποσό. Το πρόβλημα της αγοράς είναι ότι δεν υπάρχει ζήτηση, όχι ότι δεν υπάρχει προσφορά», τόνισε.

Ο κ. Καραβίας επισήμανε, επίσης, το σημείο καμπής στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία, με την ανάπτυξη να βρίσκεται πρώτη στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης και μια σειρά από έργα αναφοράς να δρομολογούνται ταχέως, με τη Eurobank να αξιώνει σημαντικό ρόλο σε αυτά, είτε ως χρηματοδότηση είτε ως πάροχος συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ο πελάτης επιλέγει τη «συνταγή» για το στεγαστικό του

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια, έχει ο δανειολήπτης τη δυνατότητα να επιλέξει το προφίλ του δανείου του ανάλογα με τις ανάγκες του. Εκτός από το κυμαινόμενο επιτόκιο που ούτως ή άλλως ίσχυε, θα μπορεί να επωφεληθεί από το νέο πρόγραμμα σταθερού επιτοκίου με τα εξής χαρακτηριστικά:

• Σταθερό επιτόκιο για 3, 5, 10, 15, 20, 25 και 30 έτη

• Μηδενικό κόστος πρόωρης μερικής ή ολικής αποπληρωμής

• Διάρκεια δανείου έως 30 έτη

• Χρηματοδότηση έως το 80% της αξίας του ακινήτου εξασφάλισης της Τράπεζας

• Χρηματοδότηση έως το 100% του κόστους επισκευής ή κατασκευής ακινήτου

• Ευελιξίες αποπληρωμής (δυνατότητα για παράλειψη 1 δόσης κάθε χρόνο, μείωση δόσης για έως 6 μήνες, αύξηση δόσης για έως 6 μήνες).

Σημειώνεται ότι η τιμολόγηση του δανείου είναι προσωποποιημένη στη Eurobank, εδώ και αρκετά χρόνια, και συναρτάται με το πιστωτικό προφίλ του υποψήφιου δανειολήπτη, τη σχέση με την τράπεζα (πελάτης private banking, μισθοδοσία στην τράπεζα κ.α.).

Ενδεικτικά, ωστόσο, το νέο πακέτο στεγαστικών δανείων με σταθερό επιτόκιο προβλέπει χορήγηση δανείου με μηνιαία δόση 500 ευρώ και διάρκεια 25 έτη, στην οποία περιλαμβάνονται, εκτός από τους τόκους και το κεφάλαιο, τα έξοδα ασφάλισης πυρός και σεισμού καθώς και η εισφορά 128/75.

giannaklisΌπως επισήμανε ο κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, Γενικός Διευθυντής Retail Banking, η τράπεζα δεσμεύεται για οικονομική προέγκριση της αίτησης δανειοδότηση εντός τριών εργάσιμων ημερών, ενώ θα ισχύει και τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης/ενημέρωσης προκειμένου ο πελάτης να επισκεφθεί το κατάστημα «μόνο μία φορά» για την έγκριση του στεγαστικού του δανείου.

Κίνητρα για τους συνεπείς δανειολήπτες

Στο πλαίσιο της τόνωσης των χορηγήσεων, στην οποία προσβλέπει η Eurobank, παρέχει κίνητρα στους συνεπείς πελάτες της που πληρώνουν ανελλιπώς τα δάνειά τους την τελευταία τουλάχιστον 5ετία, τα οποία μάλιστα συνδέονται με κίνητρα για διεύρυνση της σχέσης τους με την τράπεζα.

Συγκεκριμένα, η Eurobank προσφέρει στους συνεπείς οφειλέτες:

1. Δυνατότητα νέου στεγαστικού δανείου με έκπτωση στο επιτόκιο κατά -0,50% σε σχέση με την εκάστοτε ισχύουσα τιμολόγηση των στεγαστικών δανείων (με πρόγραμμα σταθερού ή κυμαινομένου επιτοκίου). Η έκπτωση θα ισχύει τόσο για τους ίδιους τους δανειολήπτες, όσο και για τα παιδιά τους.

2. Δυνατότητα να παραλείψουν τη δόση Δεκεμβρίου του στεγαστικού τους δανείου κάθε χρόνο προκειμένου να ενισχύουν τη ρευστότητά τους σε μια περίοδο αυξημένων αναγκών,

3. Έκπτωση έως 50% στο επιτόκιο αγορών της πιστωτικής τους κάρτας Eurobank, εφόσον παραμένουν ενήμεροι στις δανειακές τους υποχρεώσεις. Η έκπτωση ισχύει τόσο για υφιστάμενους, όσο και νέους κατόχους πιστωτικής κάρτας.

4. Αεροπορικά εισιτήρια από την Aegean για προορισμούς εσωτερικού (2 εισιτήρια μετ’ επιστροφής για κάθε ενήμερο στεγαστικό). Σημειώνεται ότι η προσφορά αυτή ισχύει για τους απόλυτα συνεπείς δανειολήπτες, δηλαδή όσους δεν έχουν ποτέ καταστεί ληξιπρόθεσμοι. Το πρόγραμμα τίθεται σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider