Τετραπλάσια υπερκάλυψη για το ομόλογο της Εθνικής - Στο 8,25% το κουπόνι

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τετραπλάσια υπερκάλυψη για το ομόλογο της Εθνικής - Στο 8,25% το κουπόνι
Στο τετραπλάσιο καλύφθηκε το ομόλογο 400 εκατ. ευρώ της Εθνικής, με το κουπόνι να διαμορφώνεται χαμηλότερα από τις προσδοκίες.

Τεράστιο ενδιαφέρον, ύψους 1,6 δισ. ευρώ, εκδήλωσαν οι επενδυτές για το 10ετές ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο υπερκαλύφθηκε κατά τέσσερις φορές σε μόλις τρεις ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, το κουπόνι της έκδοσης διαμορφώθηκε στο 8,25%, αρκετά χαμηλότερα από το 9% που ήταν το επίπεδο εκκίνησης.

Η ανταπόκριση της επενδυτικής κοινότητας στο πρώτο ομόλογο της ΕΤΕ μετά από αρκετά χρόνια είναι ενδεικτική για τη «δίψα» των διεθνών fund για ελληνικούς τίτλους, ιδίως μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις που αποτυπώνται ιδιαιτέρως θετικές στις αγορές σε όρους προοπτικών και σταθερότητας.

Το μεγάλο στοίχημα, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι εάν οι επόμενες τράπεζες που θα προβούν σε εκδόσεις θα κατορθώσουν να «σπάσουν» καθοδικά το κουπόνι του 8,25%. Σημειώνεται ότι στο ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς που σημείωσε μεγάλη επιτυχία έναν μήνα νωρίτερα το κουπόνι διαμορφώθηκε στα επίπεδα του 9,75%.

Ανάδοχοι οίκοι της έκδοσης είναι οι Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of America, Credit Suisse και JP Morgan.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider