Τον Ιούλιο η παρθενική επίσκεψη του Ενρία στην Ελλάδα

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τον Ιούλιο η παρθενική επίσκεψη του Ενρία στην Ελλάδα
Η διενέργεια των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου δεν θα σταθεί εμπόδιο για την έλευση του επικεφαλής του SSM στην Αθήνα.

Στις 9 Ιουλίου αναμένεται να επισκεφθεί τη χώρα μας ο επικεφαλής της Τραπεζικής Εποπτείας της ΕΚΤ, Αντρέα Ενρία, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Ο ισχυρός άνδρας του SSM, του φορέα που εποπτεύει στενά τις ελληνικές τράπεζες, θα έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά την ανάληψη της σκυτάλης από την Ντανιέλ Νουί τον περασμένο Νοέμβριο. Η χρονική στιγμή της επίσκεψης είναι ιδιάζουσα, καθώς θα γίνει μόλις δύο ημέρες μετά τις εθνικές εκλογές. Πληροφορίες αναφέρουν, ωστόσο, ότι η έλευση του Ενρία στη χώρα μας είχε προγραμματιστεί πριν την προκήρυξη των εκλογών και ο προγραμματισμός αυτός δεν αναμένεται να συμβεί.

Κατά την παρθενική του επίσκεψη, ο Ιταλός αξιωματούχος θα συναντήσει τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και θα συζητήσει μαζί τους τις τελευταίες εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, καθώς και τις προκλήσεις και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο μείζον ζήτημα της αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων.

Άγνωστο είναι ακόμη εάν θα συναντηθεί με αξιωματούχους της νέας κυβέρνησης, εφόσον σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και έχουν ορκιστεί τα μέλη της. Στην τελευταία της επίσκεψη στην Αθήνα, πάντως, η προκάτοχος του Ενρία, Ντιανιέλ Νουί, είχε συναντήσει το υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σημειώνεται, επίσης, ότι δεν αναμένεται ο κ. Ενρία να παραχωρήσει άμεσα συνέντευξη Τύπου ως νέος επικεφαλής του SSM στην Φρακφούρτη. Μέχρι πρότινος, η συνέντευξη Τύπου του SSM ήταν ετήσια και διοργανώνονταν την άνοιξη κάθε έτους, όπως συνέβη και το 2018 όπου και παρευρέθηκε το insider.gr. Υπό τον Ενρία, ωστόσο, ο προγραμματισμός αλλάζει και είναι άγνωστο πότε θα παραχωρήσει την πρώτη του συνέντευξη στους Ευρωπαίους δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider