Ξενοδόχοι: Θετικά τα μέτρα για τον τουρισμό, αλλά παραμένουν θολά σημεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξενοδόχοι: Θετικά τα μέτρα για τον τουρισμό, αλλά παραμένουν θολά σημεία
«Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να περιορίσουμε την ύφεση και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα στον τουρισμό», όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Θετικά κρίνει «κατ' αρχήν» o κλάδος των ξενοδοχείων τα μέτρα που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης η κυβέρνηση για τον τουρισμό.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μείωση ΦΠΑ στο 13% στις μεταφορές - επισιτισμό, πρόσθετα και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία για επιχειρήσεις, στήριξη της απασχόλησης), σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρη Τάσιο, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να διευκρινιστούν θέματα όπως υγειονομικά πρωτόκολλα, κατάργηση φόρου διαμονής, μείωση ΦΠΑ στη διαμονή στο 6%.

«Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για να περιορίσουμε την ύφεση και να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα στον τουρισμό», όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΞ, ενώ αναφερόμενος στο θέμα των πτήσεων από 1/7, σημείωσε ότι «είναι μεγάλος ο προβληματισμός για το από ποιες τελικά χώρες θα υποδεχθούμε τουρίστες εφέτος».

Το σχέδιο για το «restart» του Τουρισμού

Τη δέσμη μέτρων της κυβέρνησης για το «restart» του τουριστικού κλάδου ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης. «Η σημασία του τουρισμού είναι γνωστή και δεδομένη και την μαρτυρούν τέσσερα στοιχεία, τα 19 δισ. των εισπράξεων του 2019 , τα 33 εκατ. των επισκεπτών πέρυσι οι 360.000 άμεσα εργαζόμενοι σε καταλύματα κι εστίαση και η αύξηση του 23% που είδαμε τους δύο πρώτους μήνες του 202ο.

Ξεκινήσαμε μια χρονιά με τις καλύτερες προυποθέσεις γι αυτό και θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασώσουμε όσο περισσότερο γίνεται την σεζόν χωρίς να διακινδυνεύσουμε την υγεία των πολιτών και των επισκεπτών της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider