Κινδυνεύει να ακυρωθεί η διεθνής τουριστική έκθεση του Βερολίνου, ITB 2020

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κινδυνεύει να ακυρωθεί η διεθνής τουριστική έκθεση του Βερολίνου, ITB 2020
Κατά την σημερινή σύσκεψη της ομάδας κρίσεων των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών και άλλων υπουργείων της Γερμανίας.

Σήμερα, Παρασκευή, θα αποφασιστεί αν θα ακυρωθεί η διεθνής τουριστική έκθεσης του Βερολίνου, ITB, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 4 με 8 Μαρτίου, καθώς, παρά τις διαβεβαιώσεις των διοργανωτών ασκούνται πιέσεις για ακύρωση.

Την ακύρωσή της πρότεινε μάλιστα και ο υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος μιλώντας στην Wirtschaftswoche, ανέφερε ότι προσωπικά πιστεύει ότι η έκθεση θα πρέπει να ακυρωθεί γιατί θέτει σε κίνδυνο 150.000 επισκέπτες, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται κι από χώρες που έχουν πληγεί από τον νέο ιό.

Κατά την σημερινή σύσκεψη της ομάδας κρίσεων των υπουργείων Υγείας και Εσωτερικών και άλλων υπουργείων της Γερμανίας θα αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι.

Ωστόσο δεν είναι απίθανο οι διοργανωτές να οδηγηθούν σε ακύρωση μετά από ακυρώσεις μεγάλων εκθετών, όπως συνέβη στην περίπτωση του Mobile World Congress, της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας της Βαρκελώνης.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν ακυρώσει την συμμετοχή τους στην έκθεση η Νότια Κορέα, η Sunny Cars, ακυρώθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του Alltours, τα πάρτι των DER Touristik, Schauinsland-Reisen και του Giata, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr κι άλλοι μεγάλοι τουριστικοί φορείς έχουν ακυρώσει την συμμετοχή τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΙΤΒ ανέφερε ότι περιμένει λιγότερους επισκέπτες φέτος λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού, χωρίς όμως να προβεί σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις.

Καθώς μάλιστα τα κρούσματα στην Ευρώπη αυξάνονται καθημερινά οι διοργανωτές ενημερώνουν τους εκθέτες και τους επισκέπτες ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μεγάλες καθυστερήσεις στους χώρους εισόδου κατά τις ώρες αιχμής (9:30 - 10:00 π.μ.), λόγω των ελέγχων και των μέτρων ασφαλείας.

Στα μέτρα προφύλαξης πέρα από τους ελέγχους, περιλαμβάνεται και η συμπλήρωση δήλωσης από πλευράς των εκθετών στην οποία αναφέρεται ο τόπος διαμονής των υπαλλήλων τους τις τελευταίες 14 ημέρες. Το μέτρο αυτό λαμβάνεται για την αποφυγή κρουσμάτων κοροναϊού στην έκθεση, μετά από οδηγία των υγειονομικών αρχών. Μάλιστα, σε όσους δεν συμπληρώσουν το έντυπο αυτό δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider