Εκτοξεύει τις τιμές εισιτήριων η απεργία στη British Airways - Έως και 2.100% ακριβότερα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτοξεύει τις τιμές εισιτήριων η απεργία στη British Airways - Έως και 2.100% ακριβότερα
Η απεργία των πιλότων της British Airways εκτοξεύει σε αστρονομικά ύψη τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.

Σε αστρονομικά ύψη έχουν εκτοξευθεί οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων της British Airways για τις πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα, εξαιτίας της απεργίας των πιλότων της εταιρείας που ξεκίνησε χθες.

Η απεργία που συνεχίζεται και σήμερα για δεύτερη ημέρα έχει καθηλώσει το 100% του στόλου της αεροπορικής εταιρείας, ταλαιπωρεί 280.000 επιβάτες και έχει φέρει αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων που φτάνει έως και το 2.100%!

Το «χάος» των ματαιώσεων πτήσεων αυτών των ημερών φαίνεται πως έχει αποτελέσει «χρυσή ευκαιρία» για τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, μια πτήση μετ' επιστροφής από το Λονδίνο (Αγγλία) στη Νίκαια (Γαλλία) κάποια άλλη εβδομάδα, με την British Airways, κοστίζει περίπου 58 λίρες Αγγλίας. Αυτή την εβδομάδα, για πτήση της Τετάρτης 11/9 το εισιτήριο κοστίζει 1.272 λίρες Αγγλίας, καθιστώντας την πτήση αυτής της εβδομάδας 22 φορές ακριβότερη.

Στην τιμή αυτή δεν περιλαμβάνονται βαλίτσες, γεύμα ή ειδικές απαιτήσεις θέσης. Ενώ τα εισιτήρια είναι ήδη sold out από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Πρόκειται για την πρώτη απεργία που πραγματοποιούν οι πιλότοι στην ιστορία της εμβληματικής βρετανικής εταιρείας, η οποία γιόρτασε στα τέλη Αυγούστου τα 100 χρόνια της. Οι πιλότοι άρχισαν χθες, Δευτέρα, την κινητοποίησή τους και αναμένεται να τη συνεχίσουν στις 27 Σεπτεμβρίου.

Όσοι πελάτες είχαν προγραμματισμένες πτήσεις για αυτές τις ημέρες είχαν ενημερωθεί για την πιθανή ματαίωση των πτήσεών τους από την εταιρεία, η οποία τους πρότεινε επιστροφή των χρημάτων τους ή κρατήσεις σε άλλες ημερομηνίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider