Παραμένουν καθηλωμένα τα αεροπλάνα της British Airways για δεύτερη μέρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραμένουν καθηλωμένα τα αεροπλάνα της British Airways για δεύτερη μέρα
Η British Airways ανακοίνωσε εκ νέου τη ματαίωση του 100% των πτήσεών της, κυρίως στα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ του Λονδίνου.

Την ακύρωση του 100% των πτήσεων της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways, εξαιτίας της απεργίας των πιλότων της.

Πρόκειται για την πρώτη απεργία που πραγματοποιούν οι πιλότοι στην ιστορία αυτής της εμβληματικής βρετανικής εταιρείας, η οποία γιόρτασε στα τέλη Αυγούστου τα 100 χρόνια της, όμως σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν διαφαίνεται κάποια λύση σ' αυτή την αντιπαράθεση που αφορά τους μισθούς.

Η British Airways δημοσιοποίησε στον ιστότοπό της ανακοίνωση ίδια με τη χθεσινή, στην οποία ανακοινώνει τη ματαίωση του 100% των πτήσεών της, κυρίως στα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ του Λονδίνου. Πρόκειται για περίπου 850 πτήσεις που αφορούν περισσότερους από 100.000 επιβάτες.

Οι ταξιδιώτες είχαν ενημερωθεί τις τελευταίες ημέρες για την πιθανή ματαίωση των πτήσεών τους από την εταιρεία, η οποία τους πρότεινε επιστροφή των χρημάτων τους ή κρατήσεις σε άλλες ημερομηνίες.

Οι πιλότοι άρχισαν χθες, Δευτέρα, την κινητοποίησή τους και αναμένεται να τη συνεχίσουν στις 27 Σεπτεμβρίου. Περίπου το 93% των πιλότων της British Airways που είναι μέλη του συνδικάτου Balpa, γύρω στις 4.000 εργαζόμενοι, ψήφισαν υπέρ αυτής της απεργίας.

Η British Airways πρότεινε μισθολογική αύξηση 11,5% σε τρία χρόνια, κάτι που θα ανέβαζε την πληρωμή ορισμένων κυβερνητών στις 200.000 στερλίνες ετησίως, όμως η προσφορά αυτή κρίθηκε ανεπαρκής από το Balpa, το οποίο ζητεί καλύτερη διανομή των κερδών της επιχείρησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider