Έρχεται iPhone που... διπλώνει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχεται iPhone που... διπλώνει
Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την δική της εκδοχή αναδιπλούμενου τηλεφώνου κατοχύρωσε η Apple. Πότε όμως είναι πιθανό να δούμε ένα foldable phone από τον κολοσσό του Κουπερτίνο;

Ένα νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη δική της εκδοχή τηλεφώνου που διπλώνει κατοχύρωσε η Apple πριν από λίγο καιρό στον αμερικανικό Οργανισμό Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων.

Τόσο τα γραφικά όσο και τα σχόλια που συνοδεύουν το δίπλωμα περιγράφουν λεπτομερώς το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το αναδιπλούμενο iPhone του κολοσσού του Κουπερτίνο. Σύμφωνα με αυτά και εν συγκρίσει με το όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα κανονικά ή και «στα κλεφτά» η φιλοσοφία είναι ίδια αλλά εντοπίζεται μια βασική διαφορά. Η Apple χρησιμοποιεί στο νέο αυτό τηλέφωνο έναν μηχανισμό που μέσα στα χρόνια έχει δείξει πώς αγαπά ιδιαίτερα : τον μαγνήτη.

patent iphone foldable phone battery

Η πατέντα που κατοχύρωσε η εταιρεία, η οποία είναι η δεύτερη που σχετίζεται με αναδιπλούμενα τηλέφωνα – η πρώτη που είχε κατοχυρωθεί τον Μάρτιο αφορούσε σε μια εύκαμπτη μπαταρία – περιγράφει τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να διπλώνει το iPhone.

iphone fodlable phone apple

Εκτός από τους δύο τρεις διαφορετικούς τύπους μηχανικών «μεντεσέδων» - που παρουσιάζονται λεπτομερώς στις εικόνες 10, 11 και 24 - υπάρχει κι ένας σχεδιασμός που δεν έχει μεντεσέ στην εικόνα 22 και όπως φαίνεται χρησιμοποιεί μαγνήτες στο πάνω και στο κάτω μέρος του τηλεφώνου για να το ασφαλίζει όταν διπλώνει.

Σύμφωνα με την πατέντα οι μαγνήτες θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με σούστες ή αλληλοσυνδεόμενα σχήματα, κλιπ να του πούμε απλοϊκά. Γνωρίζοντας βέβαια τον σχεδιαστή της εταιρείας ο μαγνητικός μηχανισμός κλειδώματος φαντάζει ως η πιο πιθανή λύση.

Η πατέντα παρουσιάζει μάλιστα κι ένα μοντέλο το οποίο δεν διπλώνει δύο αλλά τρεις φορές (σχ. 24) λύση που θα μπορούσε να προσφέρει ακόμα πιο συμπαγές μέγεθος όταν το τηλέφωνο είναι διπλωμένο κι ακόμα πιο μεγάλο όταν ξεδιπλώνεται. Ωστόσο θα ήταν πιο χοντρό από τις αναμενόμενες συσκευές.

iphone fodlable phone apple

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν σίγουρα πως η εταιρεία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό να σχεδιάζει το δικό της iPhone που διπλώνει. Δεν μαρτυρούν όμως το πότε θα έχει έτοιμη την δική της εκδοχή foldable phone. Σύμφωνα με τον αναλυτή της Bank of America Merrill Lynch, Μάμσι Μόχαν, ένα iPhone που διπλώνει δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί πριν το 2020, δηλαδή ένα χρόνο αργότερα από αυτά που φημολογείται ότι θα μας δείξει μέσα στη χρονιά η Samsung και ίσως και η Huawei.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider