Επέκταση του τμήματος R&D στα Ιωάννινα και νέες προσλήψεις σχεδιάζει η TeamViewer για το 2021

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επέκταση του τμήματος R&D στα Ιωάννινα και νέες προσλήψεις σχεδιάζει η TeamViewer για το 2021

Την διεύρυνση της ομάδας της στο κέντρο R&D που διατηρεί στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην πόλη των Ιωαννίνων δρομολογεί η Team Viewer, ένα χρόνο σχεδόν μετά τα εγκαίνια του γραφείου της στην Ελλάδα.

Παρά την πανδημία και τις αλλαγές που έφερε στην εργασιακή πραγματικότητα όλη την προηγούμενη χρονιά, η εταιρεία διπλασίασε το ανθρώπινο δυναμικό του γραφείου των Ιωαννίνων - σήμερα η ομάδα φτάνει τα 40 από τα 20 με τα οποία ξεκίνησε - ενώ με την βοήθεια του τμήματος έρευνας κι ανάπτυξης που διατηρεί εκεί ανέπτυξε μια νέα εφαρμογή online συσκέψεων, την Team Viewer Meeting, που λάνσαρε μέσα στην πανδημία.

Για την νέα χρονιά μάλιστα, σχεδιάζει να προσλάβει στο hub των Ιωαννίνων τουλάχιστον 10 άτομα ακόμα για διάφορες θέσεις, να επεκτείνει και να ανακαινίσει τα γραφεία της εκεί, ενώ δεν αποκλείει και την συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις ή και το ελληνικό δημόσιο, το οποίο θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την πλατφόρμα Team Viewer Meeting στον τομέα της τηλεκπαίδευσης. «Θα ήταν ενδιαφέρον να χρησιμοποιηθεί μια λύση που αναπτύχθηκε στην Ελλάδα στον τομέα της τηλεκπαίδευσης διευκολύνοντας τους Έλληνες μαθητές αλλά και διασφαλίζοντας την ασφάλεια των επικοινωνιών τους χάρη στα προηγμένα πρότυπα ασφάλειας που διαθέτει ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Phillip Deutscher, VP TeamViewer και υπεύθυνος για το Hub, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αυτό αποτελεί περισσότερο μια φιλοδοξία της εταιρείας αφού δεν έχει υπάρξει κάποια σχετική επικοινωνία με αρμόδιους εκπροσώπους.

Σε κάθε περίπτωση διευκρίνισε ότι η μέχρι σήμερα συνεργασία με ελληνικούς φορείς, όπως με τις τοπικές αρχές των Ιωαννίνων αλλά και με τα πανεπιστήμια της γύρω περιοχής τα οποία τροφοδοτούν με προσωπικό την εταιρεία, υπήρξε εποικοδομητική. «Η αίσθηση που αποκομίσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα από τις αρχές της περιοχής ήταν ότι χαιρόντουσαν που η εταιρεία μας αποφάσισε να επενδύσει στην πόλη αφού θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες επιχειρήσεις που εξετάζουν την αποκεντρωμένη διοίκηση τμημάτων. Σίγουρα οι φορείς με τους οποίους συναναστραφήκαμε υπήρξαν υποστηρικτικοί χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι λάβαμε κάποια ειδική μεταχείριση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις προσλήψεις εξήγησε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στην πρόσληψη senior εργαζομένων - υπαλλήλων δηλαδή με εμπειρία επί του αντικειμένου – αφού αυτοί θα μπορέσουν να εκπαιδεύσουν στο μέλλον και τους νεοεισαχθέντες τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στην TeamViewer. Διευκρίνισε επίσης ότι για την αρχή τουλάχιστον, θα υπάρχει η δυνατότητα εξ αποστάσεως εργασίας με την προοπτική όμως της εγκατάστασης στην πόλη όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία δηλώνει ανοιχτή και στους ψηφιακούς νομάδες, τύπος εργαζομένων τον οποίο φιλοδοξεί να προσελκύσει και η ελληνική κυβέρνηση. «Η μέχρι τώρα στελέχωση έχει αποδείξει ότι πολλοί είναι οι Έλληνες του εξωτερικού που έχουν ρίζες στην περιοχή κι επιθυμούν να επιστρέψουν και να εργάζονται στα Ιωάννινα» εξήγησε ο κ. Deutscher.

Αναφερθείς στις προοπτικές της Team Viewer, ο κ. Deutscher σημείωσε ότι η πανδημία προσέφερε νέο έδαφος δραστηριοτήτων, παρά τις όποιες δυσκολίες δημιούργησε η εξ αποστάσεως εργασία, η οποία εφαρμόζεται σε ποσοστό 95% του συνόλου του προσωπικού της ομίλου από τον Νοέμβριο όπου και ξέσπασε το δεύτερο κύμα, συνοδευόμενο και με νέα κατά τόπους lockdown. Σύμφωνα με τον ίδιο βέβαια, παρότι η εργασία από το σπίτι δεν φρέναρε το παραγόμενο έργο, δημιουργεί διάφορα ζητήματα στο δέσιμο κάθε ομάδας, γι' αυτό και μετά το πέρας του κορονοϊού δεν αναμένεται να συνεχιστεί στα σημερινά ποσοστά. «Πιστεύω ότι όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων θα επιστρέψει στο πόστο του στο γραφείο, αφού η πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία παραμένει πιο εποικοδομητική».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider