Αυτά είναι τα νέα Samsung Galaxy S21 και Galaxy S21+: Πότε έρχονται στην Ελλάδα και πόσο κοστίζουν

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτά είναι τα νέα Samsung Galaxy S21 και Galaxy S21+: Πότε έρχονται στην Ελλάδα και πόσο κοστίζουν

«Επίσημη πρώτη» ήταν σήμερα για τις νέες ναυαρχίδες της σειράς Galaxy S21, της Samsung οι οποίες επιβεβαίωσαν λίγο πολύ τις διαρροές των τελευταίων εβδομάδων.

Τα δύο νέα μοντέλα της νοτιοκορεατικής εταιρείας, Galaxy S21 και Galaxy S21+ έχουν πολλά κοινά ενώ υποστηρίζουν και τα δύο σύνδεση 5G. Παρά τα μεταξύ τους κοινά βέβαια έχουν δεχτεί αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τους προκατόχους τους.

Η πρώτη διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα αφορά στο σχεδιασμό των νέων smartphones, με την Samsung να εγκαταλείπει την γυάλινη επίστρωση, στην οποία ξεχώριζαν οι δακτυλιές και να επιλέγει την ματ οπίσθια όψη. Μια ακόμα σχεδιαστική διαφορά εντοπίζει κανείς και στο κύριο σύστημα τριών καμερών το οποίο ξεχωρίζει από το υπόλοιπο σώμα της συσκευής και έχει και δικό του χρωματισμό.

Αναλυτικότερα, το Galaxy S21 έρχεται με οθόνη 6,2 ιντσών, ανάλυσης FHD+, με τεχνολογία Dynamic AMOLED 2X και HDR10+. Στα κορυφαία της χαρακτηριστικά ωστόσο έρχεται να προστεθεί και ο ρυθμός ανανέωσης ο οποίος είναι στα 120Hz, κάνοντας την πλοήγηση ποιο ομαλή. Όπως μάλιστα ανέφερε η εταιρεία, ο ρυθμός ανανέωσης προσαρμόζεται ανάλογα με την περίσταση, ώστε να γίνεται βέλτιστη χρήση της μπαταρίας.

Όσο για το Galaxy S21+ ενσωματώνει μεγαλύτερη οθόνη στις 6,7” υποστηρίζοντας τις ίδιες δυνατότητες με το μικρότερο αδερφάκι του. Ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται κάτω από την οθόνη έχει όμως σχεδόν διπλάσιο μέγεθος καλύπτοντας μεγαλύτερη επιφάνεια.

Και στα δύο τηλέφωνα υπάρχει γυαλί Gorilla Glass Victus για αυξημένη αντοχή σε πτώσεις, με την εταιρεία να επιλέγει φέτος να μην ενσωματώσει κυρτές πλευρές στην αριστερή και δεξιά πλευρά της οθόνης.

Όσον αφορά στις φωτογραφικές επιδόσεις, και τα δύο μοντέλα μοιράζονται το ίδιο κύριο σύστημα τριπλών καμερών, με τηλεφακό στα 64MP (f/2.00, 26mm, Dual Pixel, OIS) και δύο φακούς -υπερευρυγώνιο και ευρυγώνιο- στα 12MP με διάφραγμα f/2.2 και f/1.8 αντίστοιχα. Τέλος, η ευρυγώνια selfie κάμερα των 10MP (f/2.0) βρίσκεται πίσω από μια μικρή οπή στο άνω μέρος, έχοντας τη δυνατότητα για εντυπωσιακά πορτραίτα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Στην περίπτωση της κάμερας, αναβαθμισμένο είναι και το Single Take, που γνωρίσαμε πέρυσι, επιτρέποντας στον χρήστη να μην χάνει στιγμή από τις φωτογραφίες του, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας μεταξύ άλλων και μικρών βίντεο με αργή κίνηση. Το ψηφιακό Space Zoom ορίζεται στα 30x και είναι «ανθεκτικό» στα κουνήματα κατά την λήψη.

Βελτιωμένη έρχεται και η εγγραφή βίντεο η οποία υποστηρίζει φέτος 8K ανάλυση στα 30fps, ενώ ο οπτικός σταθεροποιητής που υπάρχει στους περισσότερους φακούς, υπόσχεται απολύτως σταθερό βίντεο ακόμα και στην 4K ανάλυση στα 60fps.

Στις νέες λειτουργίες με μεγάλες περγαμηνές εντάσσεται και το Director’s view, λειτουργία με την οποία ο χρήστης εναλλάσσεται μεταξύ όλων των φακών σε πραγματικό χρόνο, ακόμα και της selfie κάμερας, ενώ τραβά βίντεο.

Οι ομοιότητες όμως δεν σταματούν εκεί. Τα δύο νέα μοντέλα φορούν το Exynos 2100 chipset της ίδιας της Samsung το οποίο συνδυάζουν με 8GB μνήμη και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής των 5nm σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει 20% καλύτερες επιδόσεις από τον προκάτοχό του, ενώ η GPU είναι κατά 35% πιο γρήγορη. Μια ακόμα σημαντική διαφορά σε σχέση με τους προκατόχους τους , εντοπίζεται στην ταχύτητα της τεχνητής νοημοσύνης η οποία επιταχύνει κατά 50% επιμέρους λειτουργίες των κινητών.

Το Galaxy S21 εξοπλίζεται με μπαταρία 4000mAh ενώ η Plus έκδοση με μπαταρία των 4800mΑh.Τα κινητά υποστηρίζουν την γρήγορη ενσύρματη φόρτιση στα 25W και ασύρματη στα 15W ενώ παρά τις επικρίσεις της εταιρείας για την Apple, τα νέα μοντέλα έρχονται χωρίς φορτιστή και ακουστικά στη συσκευασία... για περιβαλλοντικούς λόγους.

Οι προπαραγγελίες για τα δύο μοντέλα ξεκινάνε από σήμερα, ενώ η κυκλοφορία τους στη χώρα τους αναμένεται στις 29 Ιανουαρίου.

Όσο για τις τιμές ξεκινούν από τα 899 ευρώ για το Galaxy S21 με αποθηκευτικό χώρο 128GB και 949 ευρώ για την έκδοση των 256GB. Αντίστοιχα το Galaxy S21+ θα κοστίζει 1.099 ευρώ η έκδοση των 128GB και 1.149 ευρώ η έκδοση των 256GB.

Αυτά είναι τα νέα Samsung Galaxy S21 και Galaxy S21+: Πότε έρχονται στην Ελλάδα και πόσο κοστίζουν
Αυτά είναι τα νέα Samsung Galaxy S21 και Galaxy S21+: Πότε έρχονται στην Ελλάδα και πόσο κοστίζουν
Αυτά είναι τα νέα Samsung Galaxy S21 και Galaxy S21+: Πότε έρχονται στην Ελλάδα και πόσο κοστίζουν

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider