Αύξηση τιμών στις ΗΠΑ ανακοίνωσε το Netflix - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση τιμών στις ΗΠΑ ανακοίνωσε το Netflix - Τι ισχύει για την Ελλάδα
Στην αύξηση τις τιμής των συνδρομητικών του υπηρεσιών στις ΗΠΑ προχώρησε η δημοφιλής υπηρεσία συνεχούς ροής.

Σε αύξηση στις τιμές των συνδρομητικών πακέτων, για τους πελάτες της Αμερικής προχώρησε το Netflix.

Συγκεκριμένα, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, η δημοφιλής υπηρεσία συνεχούς ροής αύξησε τις τιμές σε δύο από τα τρία πακέτα συνδρομών που προσφέρει, με τις αυξήσεις να έχουν άμεση ισχύ για τους νέους συνδρομητές, που θα εγγραφούν στην υπηρεσία.

Οι αυξήσεις αφορούν τις δύο πιο δημοφιλείς συνδρομές Standard και Premium, οι οποίες πλέον κοστίζουν 13,99 και 17,99 δολάρια αντίστοιχα από 12,99 και 15,99 δολάρια που κόστιζαν στο παρελθόν. Ίδια, στα 8 δολάρια, παραμένει η τιμή του βασικού πακέτου (Basic).

Στην περίπτωση των παλιών συνδρομητών τώρα, η αύξηση του παγίου δεν έχει άμεση ισχύ και όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας θα εφαρμοστούν μερικές εβδομάδες αργότερα, στον επόμενο λογαριασμό. Παρότι το Netflix στην σχετική ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι οι αυξήσεις αφορούν αποκλειστικά τους συνδρομητές των ΗΠΑ - «η αύξηση αυτή στις ΗΠΑ δεν επηρεάζει ούτε προμηνύει κάποια αλλαγή τιμής σε παγκόσμια κλίμακα» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά - δεν είναι απίθανο το προσεχές διάστημα να ακολουθήσουν κι άλλες περιοχές. Άλλωστε πριν από λίγο καιρό αντίστοιχη αύξηση είδαν και οι συνδρομητές της υπηρεσίας στον Καναδά ενώ και η προηγούμενη ανατίμηση των συνδρομών ξεκίνησε από την Αμερική και εφαρμόστηκε σταδιακά στις υπόλοιπες χώρες.

Να θυμίσουμε ότι η προηγούμενη αύξηση στην οποία προχώρησε το Netflix πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 ενώ στην περίπτωση της χώρας μας αυξήθηκαν το καλοκαίρι του 2019, μερικούς μήνες μετά των υπόλοιπο κόσμο. H υπηρεσία δεν προχώρησε σε περαιτέρω αύξηση της τιμής το μεσοδιάστημα που διανύσαμε αφού τόσο πριν αλλά κυρίως κατά την διάρκεια της πανδημίας κατάφερε να αυξήσει κατά πολύ την συνδρομητική του βάση, γεγονός που ικανοποίησε προσωρινά τους επενδυτές. Καθώς όμως τα περιθώρια αύξησης της συνδρομητικής βάσης θα μειώνονται, επειδή το Netflix θα έχει εγκατασταθεί στην πλειονότητα των σπιτιών, αναλυτές εκτιμούν ότι θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει τους ρυθμούς ανάπτυξης με ανατιμήσεις.

Όσο για τις ανακοινωθείσες αυξήσεις, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, δεν αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά την συνδρομητική βάση της υπηρεσίας, ειδικά αυτή την περίοδο που τα lockdown επανέρχονται σε διάφορες πόλεις. Ίσως μάλιστα αυξήσουν τα έσοδα του Netflix αφού η έλλειψη κοινωνικών εκδηλώσεων και οι κοινωνικές αποστάσεις που τηρούνται στρέφουν όλο και περισσότερους στην θέαση περιεχομένου.

Σημειωτέον ότι η δημοφιλής υπηρεσία κατά την διάρκεια της πανδημίας γνώρισε σημαντική ανάπτυξη, με τους συνδρομητές της να ξεπερνούν πλέον τα 193 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider