Αυτά είναι τα νέα Mi 10T της Xiaomi - Τιμή και χαρακτηριστικά

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτά είναι τα νέα Mi 10T της Xiaomi - Τιμή και χαρακτηριστικά
Σε ειδική εκδήλωση έγιναν τα αποκαλυπτήρια της νέας flagship σειράς της Xiaomi.

Την νέα flagship σειρά smartphone Mi 10T της Xiaomi στην ελληνική αγορά, πραγματοποίησαν χθες η Xiaomi και η Info Quest Technologies, επίσημος διανομέας της σε Ελλάδα και Κύπρο, σε μία αποκλειστικά online εκδήλωση μέσα από ένα custom microsite αλλά και από τη σελίδα @XiaomiGreece στο Facebook.

Τα νέα μοντέλα Mi 10T Pro, Mi 10T και Mi 10T Lite τα οποία παρουσίασαν οι Mi Experts κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα είναι διαθέσιμα για αγορά σε όλους τους επίσημους μεταπωλητές της Xiaomi στην Ελλάδα, από τις 29 Οκτωβρίου, με προτεινόμενες τιμές λιανικής πώλησης τα 649€, 549€ και 349€ αντίστοιχα.

Mi 10T Pro με κάμερα 109 MP και 8Κ βίντεο

Το Mi 10T Pro διαθέτει τριπλή κάμερα με τον βασικό φακό στα 108MP και έναν υπερευρυγώνιο στα 13MP καθώς και έναν macro στα 5MP. H κάμερα διαθέτει και σύστημα AI (Artificial Intelligence) αλλά και δυνατότητα λήψης βίντεο ανάλυσης 8K. Οι λειτουργία βίντεο μάλιστα σε όλη την νέα σειρά είναι εμπλουτισμένη με διάφορα χαρακτηριστικά όπως το Video Clones που καταγράφει «δύο εαυτούς» σε ένα βίντεο, το Dual Video που μπορεί να καταγράψει ταυτόχρονα από τις μπροστινές και τις πίσω κάμερες της συσκευής καθώς και τη δυνατότητα λήψης βίντεο time-lapse. Όσο για την selfie κάμερα είναι στα 20 MP.

Η οθόνη του Mi 10T Pro η οποία χαρακτηρίστηκε ως μία από τις καλύτερες επίπεδες οθόνες στα σύγχρονα smartphone, είναι 6,67 ιντσών με ανάλυση 1080 x 2400 pixel και έχει ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz.

Η νέα ναυαρχίδα της Xiaomi φορά τον επεξεργαστή Snapdragon™ 865, της Qualcomm ενώ είναι εξοπλισμένη και με την μονάδα επεξεργασίας γραφικών Qualcomm® Adreno ™ 650, για μια αναβαθμισμένη εμπειρία gaming. Να θυμίσουμε ότι ο Snapdragon™ 865 προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση ισχύος, απόδοση αλλά και συνδεσιμότητα 5G.

Ο αποθηκευτικός χώρος της ναυαρχίδας της Xiaomi είναι στα 128GB ενώ η RAM στα 6GB και 8GB ανάλογα την έκδοση.

Η μπαταρία του κινητού είναι χωρητικότητας 5.000mAh με ενσωματωμένη τεχνολογία βελτιστοποίησης ισχύος της μπαταρίας και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης.

Mi 10T

Το Mi 10T από την άλλη, με οθόνη 6,67 ιντσών, διαθέτει σύστημα τριπλής κάμερας AI και είναι εξοπλισμένο με βασικό φακό στα 64 MP, έναν φακό εξαιρετικά ευρείας γωνίας 13MP και έναν macro 5MP. Όσο για την selfie κάμερα είναι στα 20MP.

Και εδώ η επίπεδη οθόνη, η οποία είναι από Gorilla Glass 5, έχει ρυθμό ανανέωσης στα 144Hz ενώ το σώμα της συσκευής είναι από αλουμίνιο.

Με οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon™ 865, της Qualcomm και μονάδα επεξεργασίας γραφικών Qualcomm® Adreno ™ 650, το νέο Mi 10T υπόσχεται μεγάλη εξοικονόμηση ισχύος, απόδοση αλλά και συνδεσιμότητα 5G ενώ είναι κατάλληλο και για gamers.

Όσο για τον αποθηκευτικό χώρο και την μπαταρία είναι ίδια με τον μεγαλύτερο αδερφό του Mi 10T Pro, δηλαδή 128GB με RAM στα 6GB και 8GB ανάλογα την έκδοση και 5.000mAh με ενσωματωμένη τεχνολογία βελτιστοποίησης ισχύος της μπαταρίας.

Mi 10T Lite

Η «ελαφρύτερη» εκδοχή της νέας σειράς, Mi 10T Lite, έχει σύστημα τετραπλής κάμερας AI με τον βασικό φακό στα 64MP έναν φακό εξαιρετικά ευρείας γωνίας 8MP, έναν macro στα 2MP κι ένα depth στα 2MP. H selfie κάμερα είναι στα 16 MP.

Στην περίπτωση του Mi 10T Lite η επίπεδη οθόνη είναι 6,67 ιντσών κι έχει ρυθμό ανανέωσης120Hz.

O επεξεργαστής που φορά το ελαφρύ μοντέλο της σειράς είναι ο Snapdragon™ 750G της Qualcomm® ενώ της Qualcomm είναι και η μονάδα επεξεργασίας γραφικών (Adreno ™ 619).

Tο Mi 10T Lite φέρει μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 4.820mAh ενώ ο αποθηκευτικός του χώρος ξεκινά από 64GΒ και φτάνει τα 128 GB, με την RAM να είναι στα 6GB.

«Η Ελλάδα αποτελεί μία πολύ σημαντική αγορά για τη Xiaomi. Όχι μόνο γιατί η Info Quest Technologies αποτέλεσε τον πρώτο στρατηγικό συνεργάτη της σε όλη την Ευρώπη, αλλά γιατί η πορεία του Brand στη χώρα είναι εξαιρετική: αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στην 2η θέση σε πωλήσεις smartphones, έχοντας πουλήσει πάνω από 1,2 εκατομμύρια συσκευές στα χρόνια παρουσίας μας στην Ελλάδα και είμαστε Νο 1 brand σε wearables & scooters (σε τεμάχια)» δήλωσε ο Λευτέρης Μεϊμάρογλου, Sales Manager της Xiaomi στην Ελλάδα. « Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα σειρά Mi10Τ θα είναι μία ακόμη επιτυχία και θα φέρει ακόμα περισσότερη καινοτομία και εξαιρετικές δυνατότητες στα χέρια των Mi fans».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider