Πιερρακάκης: Έρχονται νέες υπηρεσίες στο gov.gr από την επόμενη εβδομάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιερρακάκης: Έρχονται νέες υπηρεσίες στο gov.gr από την επόμενη εβδομάδα
Ποιες υπηρεσίες θα ψηφιοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

Στις υπηρεσίες που θα ψηφιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και θα προσφέρονται διαδικτυακά στους πολίτες αναφέρθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί».

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί από τον Πρωθυπουργό το ΚΕΠ live μέσω του οποίου ο πολίτης θα μπορεί να κλείνει ψηφιακό ραντεβού με τα ΚΕΠ ώστε να αποκτά πρόσβαση στην πληροφορία που θέλει.

Όπως εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης, τα έγγραφα θα αποστέλλονται είτε με φυσικό τρόπο, δηλαδή με κούριερ, είτε ψηφιακά με την «θυρίδα του πολίτη», η οποία θα μπει σε πλήρη λειτουργία στο τέλος του μήνα.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης ψηφιοποιούνται και οι αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ για εργοθεραπείες και λογοθεραπείες, ενώ επεκτείνεται και το πρόγραμμα της άυλης συνταγογράφησης καθώς αναμένεται μέσα στο μήνα να ψηφιοποιηθούν και τα παραπεμπτικά των εξετάσεων.

Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης συμπλήρωσε ότι προς ψηφιοποίηση είναι και η διαδικασία για την απονομή των συντάξεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετές αλλαγές και πολλές υπηρεσίες προσφέρονται πλέον ψηφιακά στον πολίτη. Η ψηφιακή πύλη gov.gr η οποία άρχισε να λειτουργεί από 21-03-2020 περιλαμβάνει 501 ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες και υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση. Πλέον υπάρχουν διαθέσιμες 575 υπηρεσίες

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider