Zoom: Ασφαλέστερη κρυπτογράφηση μόνο για όσους πληρώνουν συνδρομή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Zoom: Ασφαλέστερη κρυπτογράφηση μόνο για όσους πληρώνουν συνδρομή
Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα Ενημέρωσης, η δημοφιλής πλατφόρμα δεν θα ενισχύσει την κρυπτογράφηση για εκείνους που χρησιμοποιούν δωρεάν τις εφαρμογές της.

Την ενίσχυση της κρυπτογράφησής της σχεδιάζει η Zoom Video Communications με στόχο να κάνει πιο ασφαλή την επικοινωνία των πελατών της, μόνο όμως για τους συνδρομητές της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα Ενημέρωσης, η δημοφιλής πλατφόρμα - οι χρήστες της οποίας εκτοξεύτηκαν εν μέσω πανδημίας που έστρεψε αμέτρητους εργαζομένους στην τηλεργασία - δεν θα ενισχύσει την κρυπτογράφηση για εκείνους που χρησιμοποιούν δωρεάν τις εφαρμογές της.

Να υπενθυμίσουμε ότι όπως ανέφερε η εταιρεία, οι καθημερινοί χρήστες της πλατφόρμας άγγιξαν τον Απρίλιο τα 300 εκατομμύρια, αριθμός κατά 50% υψηλότερος σε σχέση με εκείνον που είχε ανακοινώσει η εταιρεία στις αρχές του μήνα (200 εκατομμύρια). Ενδεικτικό της εκρηκτικής ανάπτυξης του Zoom από την εμφάνιση της πανδημίας στην Κίνα μέχρι και σήμερα είναι ότι τον προηγούμενο Δεκέμβριο η βάση χρηστών του περιοριζόταν μόλις στα 10 εκατομμύρια.

Η μεγάλη αύξηση της βάσης των χρηστών της μάλιστα ήρθε παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν για την διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Σημειωτέον ότι τον Απρίλιο ένας από του μετόχους της Zoom Video Communications επέλεξε την δικαστική οδό κατά της ίδιας της εταιρείας, με αφορμή το ασαφές πλαίσιο προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, κατατέθηκε μήνυση κατά της Zoom επειδή η εταιρεία δεν τηρεί τους κανόνες ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων. Την ίδια περίοδο η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς εξέφρασε εγγράφως τις ανησυχίες της στην εταιρεία, σύμφωνα με το BBC, σχετικά με την ικανότητα της να τα βγάλει πέρα με την μεγάλη αύξηση των χρηστών και να διαφυλάξει την ασφάλεια και ιδιωτικότητα τους. Η εισαγγελέας υπενθύμισε ότι στο παρελθόν το Zoom είχε προβλήματα και δεν είχε επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά για να τα λύσει.

Σύμφωνα με στέλεχος της εταιρείας που μίλησε στο Reuters, η Zoom επιθυμεί την αναβάθμιση της ασφάλειας των επικοινωνιών μέσω της πλατφόρμας της, ώστε να ενισχύσει την εμπιστοσύνη όσων τη χρησιμοποιούν, αρχής γενομένης από τους συνδρομητές της. «Η ενίσχυση της κρυπτογράφησης στην πλατφόρμα μας είναι ένα project σε εξέλιξη - ακόμα βρισκόμαστε σε συζητήσεις για τον σχεδιασμό της κρυπτογράφησης, ο οποίος δημοσιεύτηκε προ εβδομάδων, αλλά και για το ποιοι πελάτες θα έχουν διαθέσιμες τις πιο ασφαλείς υπηρεσίες επικοινωνίας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της εταιρείας στο The Verge.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider