Εκτοξεύτηκε ο αριθμός των χρηστών του Zoom - Άλμα και για τη μετοχή

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτοξεύτηκε ο αριθμός των χρηστών του Zoom - Άλμα και για τη μετοχή
Οι χρήστες της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων αυξήθηκαν κατά 100 εκατ. μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες.

Άλμα έκανε η μετοχή του Zoom στις συναλλαγές της Πέμπτης, σημειώνοντας άνοδο 11% μετά και την ανακοίνωση της εταιρείας τηλεδιασκέψεων ότι οι χρήστες της αυξήθηκαν κατά 100 εκατ. μέσα σε τρεις μόλις εβδομάδες.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η εταιρεία, οι καθημερινοί χρήστες της πλατφόρμας άγγιξαν πλέον τα 300 εκατομμύρια. Όπως έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Eric Yuan, την Τρίτη 21 Απριλίου περισσότεροι από 300 εκατομμύρια χρήστες συνδέθηκαν στην διάρκεια της ημέρας με την εφαρμογή, αριθμός που είναι κατά 50% υψηλότερος σε σχέση με εκείνον που είχε ανακοινώσει η εταιρεία στις αρχές του μήνα (200 εκατομμύρια). Ενδεικτικό της εκρηκτικής ανάπτυξης του Zoom από την εμφάνιση της πανδημίας στην Κίνα μέχρι και σήμερα είναι ότι τον προηγούμενο Δεκέμβριο η βάση χρηστών του περιοριζόταν μόλις στα 10 εκατομμύρια.

Με την τηλεργασία αλλά και τις αυξημένες ανάγκες απομακρυσμένης επικοινωνίας των χρηστών, το Zoom αποτελεί μία από τις κυρίαρχες λύσεις τηλεδιάσκεψης, ξεπερνώντας σε δημοτικότητα πολλές αντίστοιχες πλατφόρμες. Να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα, η εφαρμογή του Zoom για smartphones διατηρήθηκε στην κορυφή των app stores (App Store για iOS και Play Store για Android). Κι όλα αυτά παρά την κριτική που έχει δεχθεί (κυρίως από αμερικανικά Μέσα) για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών.

Σύμφωνα μάλιστα με ανάρτηση της εταιρείας στο επίσημο blog του Zoom, μέσα στην εβδομάδα θα είναι διαθέσιμη μια νέα αναβάθμιση της εφαρμογής, η οποία θα λύνει τα προβλήματα ιδιωτικότητας που έχουν προκύψει, προσφέροντας παράλληλα αυξημένα επίπεδα κρυπτογράφησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider