Πιο γρήγορο Ιnternet ζητούν όλο και περισσότεροι καταναλωτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιο γρήγορο Ιnternet ζητούν όλο και περισσότεροι καταναλωτές
Η αναβάθμιση αφορά τόσο τα 50 όσο και τα 100 Mbps και κοστίζει περίπου 10 ευρώ περισσότερα στο λογαριασμό των πελατών.

Αυξημένη είναι η ζήτηση για πιο γρήγορο internet εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και των αυξημένων απαιτήσεων στη χρήση του διαδικτύου που έχει επιφέρει. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς τηλεπικοινωνιών τα αιτήματα για αναβάθμιση των συνδέσεων προς τους παρόχους ακολουθούν ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα δεδομένου ότι οι ταχύτητες έως 24Mbps δεν επαρκούν για να καλύψουν ταυτοχρόνως της ανάγκες μιας οικογένειας.

Στην περίπτωση του OTE μάλιστα, η ζήτηση καταγράφει αύξηση της τάξης του 20% με 30%, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Μιχάλης Τσαμάζ, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Το αυξημένο ενδιαφέρον επιβεβαιώνουν στελέχη και των λοιπών παρόχων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σαφής εκτίμηση για τα νούμερα.

Η αναβάθμιση αφορά τόσο τα 50 όσο και τα 100 Mbps και κοστίζει περίπου 10 ευρώ περισσότερα στο λογαριασμό των πελατών. Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη της αγοράς, οι νέες συνδέσεις καθώς και οι αναβαθμίσεις γίνονται κανονικά, παρά τα προβλήματα που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού, με την περίπτωση των καθυστερήσεων να οφείλεται αποκλειστικά στην αργοπορημένη παράδοση των εξοπλισμών από πλευράς των εταιρειών courrier.

Μόνο περιστασιακά προβλήματα κι αυτά όχι σε όλους τους παρόχους

To φαινόμενο ήταν αναμενόμενο δεδομένων των χαμηλών ταχυτήτων upload που συνήθως καταγράφονται στις συνδέσεις έως 24 Mbps και των αναγκών που πολλαπλασιάζονται λόγω των πλατφορών τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τις μετρήσεις της πλατφόρμας ΥΠΕΡΙΩΝ της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), στο βασικό πακέτο με ονομαστική ταχύτητα downloading 24 Mbps η μέση πραγματική ταχύτητα κινείται στην περιοχή των 8 Mbps. Ωστόσο ακόμα και σε αυτή την περίπτωση η πραγματική ταχύτητα επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως για παράδειγμα από την απόσταση από τον κεντρικό κόμβο.

Παρά τις ανησυχίες από την ραγδαία αύξηση της χρήσης πάντως μέχρι στιγμής τα δίκτυα της χώρας αποδεικνύονται ικανοποιητικά παρουσιάζοντας μόνο περιστασιακά προβλήματα κι αυτά όχι σε όλους τους παρόχους.

Οι μεγαλύτερες απώλειες στις ταχύτητες άλλωστε αφορούν κυρίως στα Σαββατοκύριακα όπου η οικογένεια ψυχαγωγείται με σειρές και ταινίες λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider