Με καθυστέρηση θα έρθει το νέο 5G iPhone

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με καθυστέρηση θα έρθει το νέο 5G iPhone
Η πανδημία του κορονοϊού πλήττει και την εφοδιαστική αλυσίδα της Apple.

Επιπτώσεις και στην εφοδιαστική αλυσίδα της Apple αναμένεται να έχει η πανδημία του κορονοϊού και φυσικά στο λανσάρισμα των νέων προϊόντων της εταιρείας.

Παρότι αρκετοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο κολοσσός του Κουπερτίνο θα προχωρήσει εντός του αρχικού του χρονοδιαγράμματος στο λανσάρισμα νέων προϊόντων, περιορίζοντας απλά τις ποσότητες τους, πηγές από την εταιρεία εκφράζουν δισταγμούς ως προς την εκπλήρωση των παραπάνω προσδοκιών.

Μεταξύ των προϊόντων που θα καθυστερήσουν να συστηθούν στο φανατικό κοινό, συγκαταλέγεται και το πρώτο 5G iPhone, το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα κάνει το ντεμπούτο του στις αρχές του 2021.

Οι λόγοι βέβαια για το αργοπορημένο λανσάρισμα μπορεί να μην περιορίζονται στην περιορισμένη δυναμική της εφοδιαστικής αλυσίδας. Δεδομένου ότι η εταιρεία μπαίνει ήδη αργοπορημένη στην αγορά των 5G smartphones, είναι σίγουρο ότι προσδοκά να κερδίσει τόσο τις εντυπώσεις όσο και συγκεκριμένα μερίδια αγοράς, πράγμα απίθανο τώρα που η αγορά ενός smartphone με δυνατότητες 5G δεν αναμένεται να αποτελέσει σύντομα προτεραιότητα, ακόμα και για τους πιστούς της Apple, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που θα ακολουθήσει την πανδημία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και το κλείσιμο έστω και προσωρινό των εργοστασίων και των καταστημάτων στην Κίνα, δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στην Apple και καθυστέρησαν την ανάπτυξη των πρωτοτύπων καθώς απαιτούνταν συναντήσεις σε προσωπικό επίπεδο με προμηθευτές και hands-on testing. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις, οι προμηθευτές της Apple στην Κίνα έχουν ενημερωθεί για τις αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα της παραγωγής και οι αποστολές αναμένεται να ξεκινήσουν τον Αύγουστο, δύο μήνες αργότερα απ΄ ότι συνήθως.

Ωστόσο η εξέλιξη της πανδημίας αλλά και οι επιπτώσεις της στην οικονομία, οι οποίες θα φανούς τις προσεχείς εβδομάδες, θα είναι ενδεικτικές για την καθυστέρηση τόσο του 5G smartphones όσο και άλλων προϊόντων που ετοιμάζει η εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider