Με τις χρεώσεις της Amazon τα «βάζει» ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με τις χρεώσεις της Amazon τα «βάζει» ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Συγκεκριμένα, ο CEO του Facebook τα «έβαλε» με την εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, Amazon Web Services (AWS).

Για το κόστος με το οποίο επιβαρύνονται οι φιλανθρωπικοί οργανισμοί μίλησε την Πέμπτη ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σε εκδήλωση του Chan Zuckerberg Initiative, του επιστημονικού ερευνητικού οργανισμού που έχει ιδρύσει ο ίδιος με τη σύζυγό του, Πρισίλα Τσαν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ζούκερμπεργκ αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ερευνητικά εργαστήρια και οι φιλανθρωπικοί οργανισμοί, γενικότερα, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για να αποθηκεύσουν και να αναλύσουν μεγάλο όγκο πληροφοριών.

Συγκεκριμένα, ο CEO του Facebook τα «έβαλε» με την εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, Amazon Web Services (AWS), τον ηγέτη στο χώρο της «αποθήκευσης» τέτοιου είδους πληροφοριών, για το υψηλό κόστος με το οποίο χρεώνει τη χρήση της τεχνολογικής υποδομής που προσφέρει.

«Ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα είναι το κόστος της υπηρεσίας AWS», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Ας καλέσουμε τον Τζεφ Μπέζος για να το συζητήσουμε».

Σύμφωνα με το CNBC, ο ερευνητικός οργανισμός Chan Zuckerberg Initiative (CZI) ασχολείται με μια μεγάλη γκάμα έρευνας, από την κυτταρική βιολογία μέχρι και τα πρώτα στάδια του καρκίνου.

Στην επιστημονική έρευνα, τα υψηλότερα κόστη αφορούν στην κατασκευή φαρμάκων και τις πειραματικές κλινικές έρευνες, όμως πλέον οι υπηρεσίες, όπως αυτή της AWS ή της Google, βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, δήλωσε σχετικά ο CEO του Facebook.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ο Ζούκερμπεργκ πουλά μετοχές του Facebook, με αξία δισεκατομμυρίων, για να χρηματοδοτήσει τα ερευνητικά προγράμματα.

Την ίδια ώρα, το δημοσίευμα αναφέρει πως η AWS είχε έσοδα ύψους 8,4 δισ. δολαρίων, κατά το τελευταίο τρίμηνο, με την Google να καταγράφει έσοδα ύψους 8 δισ. δολαρίων τον τελευταίο χρόνο. Η Microsoft δεν έχει δημοσιοποιήσει τα οικονομικά στοιχεία για την αντίστοιχη υπηρεσία της, Azure, όμως σύμφωνα με τους αναλυτές βρίσκεται στη δεύτερη θέση του κλάδου, πίσω από την AWS.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider