To «Netflix» του gaming παρουσίασε η Apple

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
To «Netflix» του gaming παρουσίασε η Apple
H συνδρομητική υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέσα στο χρόνο και θα δίνει απεριόριστη πρόβαση σε περισσότερους από 100 τίτλους παιχνιδιών.

Το next big thing στο χώρο του gaming ανακοίνωσε η Apple στο σημερινό event της το οποίο λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Ο λόγος για το Apple Arcade, την συνδρομητική υπηρεσία με περισσότερους από 100 τίτλους παιχνιδιών - κάτι σαν το Netflix αλλά με games - η οποία θα είναι διαθέσιμη το Φθινόπωρο.

Όπως διευκρίνισε ο Τιμ Κουκ το App Store έχει γίνει η μεγαλύτερη πλατφόρμα gaming παγκομσίως, με 1 δισ. άτομα να έχουν κατεβάσει εφαρμογές παιχνιδιών από το App Store από την γκάμα των δωρεάν ή επί πληρωμή , 300 χιλιάδων παιχνιδιών που υπάρχουν διαθέσιμα.

Ωστόσο ο Κουκ διευκρίνισε ότι τα συνδρομητικά παιχνίδια ή τα παιχνίδια με πληρωμή δεν υπήρξαν τόσο δημοφιλή όσο τα δωρεάν, γι αυτό και μια νέα υπηρεσία θα λύσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Ο λόγος για το Apple Arcade, την πρώτη συνδρομητική υπηρεσία gaming για παιχνίδια η οποία είναι διαθέσιμη για κινητό, laptop ή και σταθερό υπολογιστή.

Συνεργάτες της Apple σε αυτή την συνδρομητική υπηρεσία θα είναι οι εταιρείες Disney, Sega, Lego, Cartoon Network, Konami, και πολλοί άλλοι.

Με το Apple Arcade οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν 100+ νέα κι αποκλειστικά παιχνίδια. Η πρόσβαση σε αυτό θα γίνεται μέσα από μια ξεχωριστή καρτέλα που θα βρίσκει κανείς στο App Store. Με την εγγραφή τους οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν και να παίζουν όποιο από τα συγκεκριμένα παιχνίδια επιθυμούν ακόμα και offline χωρίς δηλαδή να χρειάζεται σύνδεση στο internet.

Στα παιχνίδια που θα υπάρχουν διαθέσιμα στην συνδρομητική πλατφόρμα δεν υπάρχουν έξτρα χρεώσεις, τα features, το περιεχόμενο οι αναβαθμίσεις θα προσφέρονται δωρεάν. Επιπλέον δεν θα υπάρχουν διαφημίσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο και εδώ δεν θα γίνεται συλλογή των δεδομένων των χρηστών αν οι ίδιοι δεν έχουν πρώτα συναινέσει.

Η υπηρεσία apple Arcade υποστηρίζει iPhone, iPad, Mac και Apple TV και θα είναι διαθέσιμη το Φθινόπωρο του 2019 σε 150 και πλέον χώρες παγκοσμίως ενώ η τιμή της συνδρομής και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider