Νέα χρηματοδότηση 310 εκατ. για τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα χρηματοδότηση 310 εκατ. για τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime
Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για επέκταση σε νέες αγορές αλλά και για ενίσχυση της ασφάλειας.

Με νέα χρηματοδότηση ύψους 310 εκατ. δολαρίων ξεκινά η χρονιά για την Lime , την δημοφιλή πλατφόρμα ενοικίασης ποδηλάτων ή ηλεκτρικών πατινιών για την μετακίνηση σε μικρές αποστάσεις μέσα στην πόλη. Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία πρόσφατα έκανε την εμφάνισή της κι επί ελληνικού εδάφους, φέρνοντας τα περίφημα πράσινα πατίνια της πρώτα στη Θεσσαλονίκη και μετέπειτα στην Αθήνα.

Η νέα χρηματοδότηση όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση σε νέες αγορές αλλά και για την ενίσχυση της τεχνολογίας δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια του χρήστη και στη συνεργασία με τις πόλεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά και την νέα χρηματοδότηση η αποτίμηση της εταιρείας φτάνει τα 2,4 δισ. δολάρια.

Να σημειωθεί ότι οι χρηματοδότες και νέοι επενδυτές που εντάχθηκαν στο νέο αυτό γύρω είναι οι : Andreessen Horowitz, Bain Capital Ventures, Fidelity Investments, GV και IVP κι έρχονται να προστεθούν στους ήδη πολυάρθμους υφιστάμενους επενδυτές όπως οι Alphabet - μητρική της Google- Coatue, Fifth Wall, GGV Capital, Singapore GIC και άλλοι, οι οποίοι και σε αυτό το γύρο συμμετείχαν μαζί με διάφορους νέους επενδυτές όπως η GSV Capital, η FJ Labs, η Bling Capital, η Europe’s GR Capital και St. Augustine Partners

Το ηχηρά ονόματα των επενδυτών αλλά και συνεχής ανάπτυξη της εταιρείας αποδεικνύει πως η κινητικότητα μικρών αποστάσεων (microbolity) είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά που έχει έρθει για να μείνει. Ήδη σήμερα εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν σήμερα ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά πατίνια για τη μετακίνησή τους κι αυτός ο νέος τρόπος μετακίνησης τείνει να γίνει μέρος της καθημερινής ρουτίνας.

Η Lime θεωρείται σήμερα ηγέτης του τομέα αφού έχει καταφέρει να αυξήσει τους χρήστες της γρηγορότερα τους πρώτους 18 μήνες από ό, τι έγινε με τη βιομηχανία ride-hail κατά τα πρώτα δύο χρόνια της.

«Είμαστε κατενθουσιασμένοι που ανακοινώσαμε σήμερα ότι κλείσαμε 310 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της σειράς D, αποτιμώντας τη Lime στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια» αναφέρουν τα στελέχη της επιχείρησης με έδρα την Καλιφόρνια.

«Αυτή η νέα επένδυση αποδεικνύει τη δυναμική της επιχείρησής μας και την ολοένα ταχύτερη υιοθέτηση των υπηρεσιών της. Τα νέα κεφάλαια θα μας δώσουν τη δυνατότητα να επεκταθούμε σε νέες αγορές, να ενισχύσουμε την τεχνολογία μας, να ενδυναμώσουμε την ομάδα μας και να εξερευνήσουμε νέα πιλοτικά προγράμματα. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε δύο κρίσιμους τομείς: την ασφάλεια του χρήστη και τη συνεργασία με τις πόλεις.

34 εκατομμύρια μετακινήσεις και 10 εκατομμύρια εγγραφές σε 5 ηπείρους

Η Lime έγινε πολύ γρήγορα η αγαπημένη συνήθεια για τους πολίτες που μετακινούνται στη δουλειά τους, σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή απλά κάνουν βόλτα μέσα στην πόλη τους.

Μέχρι σήμερα υπάρχουν πάνω από 10 εκατομμύρια εγγραφές στην πλατφόρμα της ενώ έχουν καταγραφεί περισσότερες από 34 εκατομμύρια μετακινήσεις με τα οχήματα της Lime. Μόνο το τελευταίους επτά μήνες οι μετακινήσεις με τα πατίνια της Lime κατέγραψαν αύξηση 5,5 φορές.

Η Lime επιχειρεί σε περισσότερες από εκατό πόλεις, κωμοπόλεις, πανεπιστήμια και κοινότητες σε 15 χώρες του κόσμου.

Όσο για την ανθρωπογεωγραφία των χρηστών της, σύμφωνα με την εταιρεία καταγράφει μεγάλο εύρος αφού συγκεντρώνει ανθρώπους από διάφορες ηλικίες, γεωγραφικές περιοχές, εθνικότητες και κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο.

Ειδικότερα η μέση ηλικία των χρηστών μας είναι από 32 ετών και πάνω ενώ το 20% είναι πάνω από 40 ετών και το 33% ανήκει σε φυλετική ή εθνική μειονότητα. Από τους χρήστες μας, το 34% αναφέρουν ένα ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 50.000 δολαρίων, καθιστώντας τη Lime ως μια εύκολη, προσιτή και προσβάσιμη επιλογή.

Η Lime είναι πλέον η πιο δημοφιλής εφαρμογή για κοινή χρήση ηλεκτρικών πατινιών παγκοσμίως. «Ήμασταν η Νο 1 εφαρμογή στη Νέα Ζηλανδία και η Νο 1 εφαρμογή ταξιδιού στην Δημοκρατία της Τσεχίας, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και την Ισπανία. Επίσης, η ενσωμάτωσή μας με τους Χάρτες της Google προσφέρει στους χρήστες της Lime σε πάνω από 20 παγκόσμιες πόλεις μια εύκολη επιλογή μετακίνησης».

Ασφάλεια χρήστη + συνεργασία με την πόλη

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών και μετά τα διάφορα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί η Lime αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ασφάλεια σε ολόκληρο τον κόσμο. Από εκστρατείες εκπαίδευσης για την ασφάλεια μέχρι τη διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων κρανών δωρεάν και την ασφάλιση για αστική ευθύνη και καινοτομία των πατινιών - κάθε μέλος της ομάδας Lime πλέον έχει δεσμευτεί να προχωρήσει με υπευθυνότητα στα θέματα της ασφάλειας.

Όπως βέβαια αναφέρουν τα στελέχη της «για να μπορέσουμε να ενσωματώσουμε την ασφάλεια στην κινητικότητα μικρών αποστάσεων, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μόνοι μας. Μόνο μέσω των νέων αλλά και των υφιστάμενων σχέσεων με τις τοπικές κυβερνήσεις μπορούμε να βοηθήσουμε τις κοινότητες να αναδείξουν την κινητικότητα μικρών αποστάσεων σε επίπεδο ανάπτυξης δημόσιας πολιτικής. Συνεργασίες όπως αυτή για την ανταλλαγή δεδομένων με στόχο τον προγραμματισμό ποδηλατοδρόμων στο Austin και το Kansas City ή η συμμετοχή μας ως μέλους στην Task Force Ασφαλείας Πατινιών της St. Louis κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση».

«Η κινητικότητα μικρών αποστάσεων αυξάνεται με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι έχουμε δει, αλλά η βιομηχανία είναι ακόμα στις πρώτες της μέρες. Καθώς προχωράμε σε αυτή την επόμενη φάση ανάπτυξης και υιοθέτησης, η Lime δεσμεύεται να δείξει το δρόμο μέσω των συνεργασιών της με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τη βιομηχανία και τις τοπικές κοινότητες», καταλήγουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider