Μπορεί στον τομέα των έξυπνων κινητών τηλεφώνων Apple και Samsung να είναι άσπονδοι εχθροί, στις λοιπές τεχνολογίες κάνουν ενδιαφέρονται βήματα συνεργασίας. Όπως προκύπτει από πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας από την άνοιξη της τρέχουσας χρονιάς και για πρώτη φορά οι έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung Electronics Co Ltd, θα υποστηρίζουν ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα iTunes καθώς και το AirPlay 2 της Αpple. 

Η υποστήριξη στα μοντέλα smart τηλεοράσεων του 2018 της Samsung θα είναι διαθέσιμη μέσω ενημέρωσης λογισμικού. Αρχικά η εφαρμογή μέσω της οποίας θα παρακολουθεί κανείς ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα ITunes στις smart τηλεοράσεις της Samsung θα είναι διαθέσιμη σε πάνω από 100 χώρες ενώ το AirPlay 2 θα είναι διαθέσιμο στις smart τηλεοράσεις της Samsung σε 190 χώρες παγκοσμίως.

Τι σημαίνει όμως το παραπάνω με απλά λόγια; Με τη νέα εφαρμογή για ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα iTunes στις smart τηλεοράσεις της Samsung, οι πελάτες της εταιρείας μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υπάρχουσα βιβλιοθήκη iTunes και να περιηγoύνται στο iTunes Store για να αγοράζουν ή να νοικιάζουν ταινίες και σειρές μέσα από μια βιβλιοθήκη εκατοντάδων χιλιάδων ταινιών και τηλεοπτικών επεισοδίων - συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης επιλογής ταινιών 4K HDR. Οι ταινίες και οι τηλεοπτικές εκπομπές iTunes θα λειτουργούν άψογα με τις υπηρεσίες για τις smart τηλεοράσεις της Samsung, όπως το Universal Guide, το New Bixby και το Search, δημιουργώντας μια εμπειρία σταθερής ποιότητας σε όλη την πλατφόρμα της Samsung.

Όσο για την υποστήριξη του AirPlay 2, οι πελάτες της Samsung θα μπορούν να παίζουν αδιάλειπτα video, μουσική, podcasts, να προβάλλουν φωτογραφίες και άλλα από τις συσκευές Apple απευθείας στις smart τηλεοράσεις της Samsung, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοράσεων QLED 4K και 8K, των lifestyle τηλεοράσεων Frame και Serif, καθώς και άλλων μοντέλων UHD και HD.

Ως παγκόσμιος ηγέτης στην τηλεόραση για 13 χρόνια, η Samsung έχει εξελίξει τις smart τηλεοράσεις της σε μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ψυχαγωγίας που διατίθενται στην αγορά.

«Είμαστε υπερήφανοι που εργαζόμαστε με κορυφαίους ηγέτες της βιομηχανίας για να προσφέρουμε το ευρύτερο φάσμα υπηρεσιών περιεχομένου στην πλατφόρμα των smart τηλεοράσεων», δήλωσε ο Won-Jin Lee, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Visual Display Business της Samsung Electronics. «Το να φέρνουμε περισσότερο περιεχόμενο, αξία και λειτουργία ανοικτής πλατφόρμας στους κατόχους τηλεοράσεων Samsung και στους πελάτες της Apple μέσω των iTunes και του AirPlay είναι ένα ιδανικό αποτέλεσμα για όλους».

«Προσδοκούμε να φέρουμε την εμπειρία iTunes και AirPlay 2 σε ακόμη περισσότερους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο μέσω των smart τηλεοράσεων της Samsung, έτσι ώστε οι χρήστες iPhone, iPad και Mac να έχουν έναν ακόμα τρόπο να απολαμβάνουν όλο το αγαπημένο τους περιεχόμενο στη μεγαλύτερη οθόνη στο σπίτι τους», δήλωσε ο Eddy Cue, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Internet Software and Services στην Apple.