Αθανασίου (Lamda): Το Ελληνικό βάζει και πάλι τη χώρα στον επενδυτικό χάρτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αθανασίου (Lamda): Το Ελληνικό βάζει και πάλι τη χώρα στον επενδυτικό χάρτη

«Το όραμα μας όταν ξεκινούσαμε την προσπάθεια για το Ελληνικό ήταν να κάνουμε κάτι που θα βάλει τη χώρα μας στο χάρτη ξανά εκεί που πιστεύουμε ότι μας αξίζει να βρεθούμε και πάλι», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development κ. Οδυσσέας Αθανασίου κατά την βράβευση του ως Manager of the Year 2017.

Ο κ. Αθανασίου κατά τη διάρκεια της ομιλία του, η οποία παρουσίαζε σε μεγάλο βαθμό το σκεπτικό του ως επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων της χώρας χαρακτήρισε το Ελληνικό την «πιο όμορφη και συναρπαστική μας περιπέτεια» και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο έργο δείχνει πως «αν πιστέψεις σε ένα όραμα με πάθος και με διάρκεια ακόμα και το πιο απίθανο μπορεί να γίνει πραγματικότητα».

Τα τέσσερα «πιστεύω»

Μιλώντας για την περίοδο μετά το 2009 και το ξέσπασμα της κρίσης που όπως είπε «μας βρήκε όλους απροετοίμαστους» ο επικεφαλής της Lamda Development στάθηκε στις αξίες της εταιρείας και στις συνεργασίες και τις συμμαχίες που έχει αναπτύξει όλα αυτά χρόνια με διεθνείς επενδυτές.

Στη συνέχεια ανέλυσε τα «τέσσερα πιστεύω» που έχουν συμβάλει στην επιτυχία της εταιρείας: «Ο πλουραλισμός ιδεών είναι βασικό στοιχείο προόδου. Πιστεύω ότι δεν πρέπει απλά να ανεχόμαστε την διαφορετικότητα αλλά να την επιδιώκουμε. Πιστεύω ότι η εξέλιξη είναι κάτι το οποίο μπορεί να σε ανεβάσει πάρα πολύ ή να σε αφήσει πίσω. Αλλά κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Και πιστεύω επίσης ότι η αλλαγή μπορεί και πρέπει να ληφθεί ως ευκαιρία και όχι ως απειλή».

Οι επιχειρήσεις είναι οι άνθρωποι

Αναλύοντας το δικό του σκεπτικό για τη διοίκηση επιχειρήσεων ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι «η επιχείρηση είναι άνθρωποι, όποιος δεν το πιστεύει αυτό είναι θέμα χρόνου να το καταλάβει με άσχημο τρόπο» και πρόσθεσε πως «έχουμε περάσει διεθνώς σε μια εποχή όπου σημειώνονται τεκτονικές αλλαγές στην οργάνωση και διοίκηση των ανθρώπων».

«Σε μία περίοδο εξελίξεων στην τεχνολογία, όχι αυτής καθ΄ αυτής, αλλά μέσω των αλλαγών που αυτή έχει επιφέρει στην επικοινωνία, ο καθένας μας δουλεύει όλο και περισσότερο και διαφορετικές ώρες και από διαφορετικά μέρη ίσως και πολλαπλά μέρη. Αφενός λόγο αυτής της αλλαγής, αφετέρου λόγω μιας νέας γενιάς που έχει περάσει στο εργατικό δυναμικό - τους κάτω από 35 - οδηγούμαστε σε μία νέα νοοτροπία και σε μια κατάσταση πραγμάτων, όπου το ταλέντο και η απόκτηση δεξιοτήτων θα κάνει τη διαφορά. Αυτά θα έχουν τη δύναμη και όχι οι ιεραρχικές δομές που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα», υπογράμμισε.

«Αυτό σημαίνει πως πρέπει να βρούμε τρόπους που να εμπνέουμε και να εμπνεόμαστε και όχι να επιβάλουμε», πρόσθεσε ο κ. Αθανασίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider