Πουλήθηκε για 25 εκατ. ευρώ το κτήριο του ΔΟΛ 

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πουλήθηκε για 25 εκατ. ευρώ το κτήριο του ΔΟΛ 
Στα 25 εκατ. ευρώ έκλεισε το τίμημα πώλησης του κτηρίου επί της οδού Μιχαλακοπούλου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη η πώληση του κτηρίου στο οποίο στεγάζονταν ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη στο νούμερο 80 της οδού Μιχαλακοπούλου μέσω ανοιχτού διαγωνισμού που πραγματοποίησε η Εθνική Leasing.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ακίνητο πωλήθηκε προς 25 εκατ. ευρώ, ενώ η αρχική τιμή προσφοράς ήταν καθορισμένη στα 22 εκατ. ευρώ. Πηγές που γνωρίζουν για τη διαδικασία αναφέρουν πως νικητής του διαγωνισμού ήταν η Trastor ΑΕΕΑΠ, η οποία συνεχίζει έτσι το μπαράζ αγορών που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα. Από τις αρχές του 2019 η εταιρεία έχει επενδύσει περί τα 85 εκατ. ευρώ, ενώ ετοιμάζει και άλλες επενδύσεις αξιοποιώντας κεφάλαια τα οποία θα προέλθουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως 72,6 εκατ. ευρώ και την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου (ΜΟΔ) έως 41,1 εκατ. ευρώ που αποφάσισαν πρόσφατα οι μέτοχοι της εταιρείας.

Σημειώνεται πως το κτήριο της Μιχαλακοπούλου διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.956 τμ σε οικόπεδο επιφάνειας 1.984 τμ. Έχει τέσσερα υπόγεια, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα. Τα γραφεία που στέγαζαν τον ΔΟΛ είχαν περιέλθει στην κατοχή της Εθνικής Leasing το 2010 στο πλαίσιο συμφωνίας sale&leaseback έναντι 26 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider