Παναγιωτάκης: Δεν ζητάμε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παναγιωτάκης: Δεν ζητάμε αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ
«Τα προβλήματα στα κέρδη οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες», σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΕΗ.

Στο θέμα της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ το οποίο φέρεται να έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων της διοίκησης της ΔΕΗ αλλά και στην κατάργηση της έκπτωσης του 15% που ισχύει για τους συνεπείς πελάτες αναφέρθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μανώλης Παναγιωτάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους την Πέμπτη.

Ερωτηθείς αν τελικά η διοίκηση της επιχείρησης θα προχωρήσει σε αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος ο κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι:

«Η ΔΕΗ δεν θα είχε λόγο να ζητά αύξηση. Έχει μειώσει τις δαπάνες και τα κόστη της. Τα προβλήματα στα κέρδη οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες. Υπάρχουν και άλλες πηγές (εσόδων) οι οποίες εξετάζονται. Δεν ζητάμε τίποτα». Ουσιαστικά, ο πρόεδρος της ΔΕΗ αναφέρθηκε στις επιβαρύνσεις που έχει υποστεί η ΔΕΗ από χρέη τρίτων προς την επιχείρηση δηλαδή στα περίπου 2,3 δισ. ευρώ (με τα 1,7 δισ. να αφορούν στη χαμηλή και μέση τάση, τα 400 εκατ. ευρώ στην υψηλή τάση και τα 200 εκατ. ευρώ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα).

Μία αλλαγή που εξετάζεται είναι η μείωση της έκπτωσης 15% στους συνεπείς πελάτες, καθώς η διοίκηση εκτιμά ότι τελικά τα οφέλη είναι μικρότερα από τα κόστη και ότι είναι προτιμότερο ως μέτρο η ρήτρα οριακής τιμής συστήματος και η οποία ενσωματώνει και τις διακυμάνσεις της τιμής των ρύπων. Ως προς αυτό, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο τι πρόκειται να γίνει.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας , Γιώργος Σταθάκης, έχει επανειλημμένως τοποθετηθεί επί της αύξησης στην τιμή του ρεύματος υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider