Στενεύουν τα περιθώρια για τη ΛΑΡΚΟ - Λύση αναζητά η ΔΕΗ

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στενεύουν τα περιθώρια για τη ΛΑΡΚΟ - Λύση αναζητά η ΔΕΗ
«Δεν διαπραγματευόμαστε για αμοιβαίο όφελος αλλά για να λύσουμε από κοινού ένα πρόβλημα με ανοιχτά χαρτιά», σημειώνει η ΔΕΗ.

Εξαντλούνται τα χρονικά περιθώρια μέσα στα οποία θα πρέπει η ΛΑΡΚΟ και η ΔΕΗ να υπογράψουν τη νέα σύμβαση ηλεκτροδότησης ενώ ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο οι συζητήσεις να οδηγηθούν σε ναυάγιο. «Αγκάθι» για τη συμφωνία η οποία πρέπει να συναφθεί μέχρι το τέλος του μήνα αποτελούν οι όροι της νέας σύμβασης ηλεκτροδότησης που έχει κατ' αρχήν συμφωνηθεί. Η βιομηχανία χρωστά στη ΔΕΗ περί τα 300 εκατ. ευρώ (ένα μέρος αφορά στο αποτέλεσμα της διαιτησίας και ένα άλλο θα πάει στη σύμβαση) και όπως αναφέρει η διοίκηση της ΔΕΗ «από εδώ και πέρα δεν υπάρχει περίπτωση να χάνει η ΔΕΗ ούτε ένα ευρώ από τη ΛΑΡΚΟ».

Κατά το τελευταίο διάστημα όλες οι πλευρές συμπεριλαμβανομένου και του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναζητούν λύση προκειμένου να υπογραφεί νέα σύμβαση παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
Μεταξύ των όρων που θέτει η ΔΕΗ για την υπογραφή συμφωνίας είναι και η εγγυημένη πληρωμή για την ακριβή ποσότητα της ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράσχει στη ΛΑΡΚΟ.

«Δεν διαπραγματευόμαστε για αμοιβαίο όφελος αλλά για να λύσουμε από κοινού ένα πρόβλημα με ανοιχτά χαρτιά. Δεν θα έπρεπε να οδηγηθούμε σε ναυάγιο αλλά λαμβάνοντας υπ’ όψιν προηγούμενες συμπεριφορές δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι», σημειώνει η διοίκηση της ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι μέτοχοι της ΛΑΡΚΟ είναι το ΤΑΙΠΕΔ (51%),η Εθνική (33%) και η ΔΕΗ (11%). Η τελευταία δείχνει να αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ.

«Πρέπει να υπάρξει ένα αξιόπιστο σχέδιο διάσωσης. Πρέπει να το δούμε επιχειρηματικά. Μπορούμε να συμμετάσχουμε και σε αύξηση κεφαλαίου. Να βρεθεί ένα business plan με τη συμμετοχή ιδιώτη. Αυτή η λύση εντάσσεται μέσα στους προβληματισμούς μας. Αν δει η Κομισιόν μια αξιόπιστη λύση που δεν θα περιλαμβάνει κρατική ενίσχυση, θα κάνει πίσω για το πρόστιμο», αναφέρει η διοίκηση της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider