Πρόστιμο 8.000 στο πολυκατάστημα Νotos για λειτουργία παρά την απαγόρευση

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρόστιμο 8.000 στο πολυκατάστημα Νotos για λειτουργία παρά την απαγόρευση
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, δεν επιτρέπεται η λειτουργία των πολυκαταστημάτων στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου.

Πρόστιμο επιβλήθηκε στο πολυκατάστημα Notos που άνοιξε σήμερα τις πόρτες του ενώ δεν επιτρέπεται σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που ισχύει από το Σάββατο για τα καταστήματα που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «shops in a shop».

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου αφού ενημερώθηκε το πρωί για τη λειτουργία του πολυκαταστήματος, προχώρησε στη συνέχεια στην επιβολή προστίμου 8.000 ευρώ τόσο στην επιχείρηση όσο και στον υπεύθυνο ενώ το κατάστημα θα κληθεί να κλείσει. Όπως ανέφερε μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας Eμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε απευθύνει σχετικό ερώτημα από την Παρασκευή προς τις υπηρεσίες εάν μπορεί να λειτουργήσει και είχε λάβει αρνητική απάντηση.

Έπειτα από την επιβολή του προστίμου πηγές της εταιρείας Notos επεσήμαναν στο insider.gr ότι εφόσον το υπουργείο αποφάσισε ότι το κατάστημα πρέπει να κλείσει θα σεβαστούν την απόφαση και θα κατεβάσουν ρολά.

Νωρίτερα και ενώ είχε προκληθεί σύγχυση στους καταναλωτές που έβλεπαν άλλα πολυκαταστήματα να ανεβάζουν ρολά ενώ άλλα παρέμεναν κλειστά, πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης διευκρίνιζαν ότι τα πολυκαταστήματα τα οποία που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου "κατάστημα εντός καταστήματος" δηλαδή (shops in a shop) στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, δεν μπορούν να είναι ανοιχτά και δεν έχει αλλάξει κάτι από όσα προβλέπει το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε το Σάββατο. Σημείωναν μάλιστα πως θα ερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις για τα πολυκαταστήματα που άνοιξαν σήμερα, εφόσον λειτουργούν με τον συγκεκριμένο τύπο «shops in a shop» καθώς και ότι οι έλεγχοι στην αγορά είναι συνεχείς. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε και το πρόστιμο στο πολυκατάστημα Νotos.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΦΕΚ επισημαίνεται ότι τα εμπορικά κέντρα (mall), τα εκπτωτικά καταστήματα (οutlet) και τα καταστήματα που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου "κατάστημα εντός καταστήματος" (shops in a shop) ενώ στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως για παράδειγμα η Αττική, θα παραμείνουν κλειστά και μόνο στις περιοχές που χαρακτηρίζονται ως αυξημένου κινδύνου θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο click away.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider