Μετάθεση των θερινών εκπτώσεων ζητούν οι έμποροι της Αθήνας

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετάθεση των θερινών εκπτώσεων ζητούν οι έμποροι της Αθήνας
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αναμένεται να υποβάλει άμεσα το σχετικό αίτημα προς το υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Τη μετάθεση των θερινών εκπτώσεων από τις 15 Ιουλίου που αρχίζουν κανονικά, την 1η Αυγούστου λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά εξαιτίας του κορονοϊού, αναμένεται να ζητήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr οι έμποροι της Αθήνας πρόκειται να υποβάλουν άμεσα το σχετικό αίτημα προς το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος εκτιμά ότι οι θερινές εκπτώσεις δεν μπορούν φέτος να ξεκινήσουν την προκαθορισμένη ημερομηνία, εφόσον εδώ και σχεδόν δύο μήνες παραμένει αδιάθετο το εμπόρευμα στα καταστήματα που είναι κλειστά. Οι έμποροι σημειώνουν ακόμη ότι από την ημερομηνία επαναλειτουργίας των καταστημάτων μετά την άρση των μέτρων και μέχρι τις 15 Ιουλίου που κανονικά ξεκινούν οι εκπτώσεις, το χρονικό διάστημα είναι πολύ μικρό ώστε να προλάβουν να διαθέσουν τα προϊόντα που ήδη έχουν.

Η επόμενη μέρα για τα καταστήματα

Η επόμενη μέρα μετά την άρση των μέτρων απασχολεί έντονα τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να απευθύνει τις προτάσεις του με επιστολές προς τα συναρμόδια υπουργεία.

Μεταξύ άλλων ο ΕΣΑ, επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει χρηματοδότηση προς, όσο τον δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις ώστε να στηριχθούν και να μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά την επόμενη μέρα. Παράλληλα θεωρεί απαραίτητο να ληφθούν μέτρα και σχετικά με τους φόρους, τα ενοίκια, τις επιταγές και τις προμήθειες των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider