Μειώθηκε ο χρόνος αναμονής στα Online σούπερ μάρκετ

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μειώθηκε ο χρόνος αναμονής στα Online σούπερ μάρκετ
Με βάση τα νέα δεδομένα η αναμονή για την παράδοση των παραγγελιών πλέον μειώνεται σε 8 έως και 15 ημέρες.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες οι παραγγελίες των Οnline σούπερ μάρκετ με τον χρόνο παράδοσης να μειώνεται σημαντικά σε σχέση με το πρώτο διάστημα της εμφάνισης του κορονοϊού στη χώρα μας.

Η αλματώδης αύξηση των παραγγελιών, έως και 8 φορές πάνω σε σχέση με το διάστημα πριν από την πανδημία, υπερφόρτωσε τις πλατφόρμες των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ με αποτέλεσμα οι παραγγελίες που έκαναν οι καταναλωτές να έχουν ως πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία παράδοσης έως και έναν μήνα μετά.

Νέες συνεργασίες για ταχύτερες παραδόσεις

Η δυσκολία των online σούπερ μάρκετ να ανταποκριθούν στην πρωτοφανή για τα δεδομένα τους ζήτηση, οδήγησε τις μεγάλες αλυσίδες να προχωρήσουν άμεσα σε προσλήψεις αλλά και νέες συνεργασίες ώστε να επιτύχουν ταχύτερες παραδόσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η αλυσίδα Σκλαβενίτης προχώρησε στη συνεργασία με την πλατφόρμα efood. Τα My Market προχώρησαν σε συνεργασία με την SPEEDEX και την UBER, ενώ τα σούπερ μάρκετ Κρητικός εφαρμόζουν την υπηρεσία express delivery σε συγκεκριμένες περιοχές.

Με βάση τα νέα δεδομένα η αναμονή για την παράδοση των παραγγελιών μειώνεται σε 8 έως και 15 ημέρες καθώς εμφανίζονται πλέον στα συστήματα τους διαθέσιμες ημερομηνίες που δεν υπήρχαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί βεβαία ότι σε σύγκριση με τις μαζικές αγορές των καταναλωτών και την πολύ αυξημένη ζήτηση των πρώτων εβδομάδων έχει ομαλοποιηθεί και γενικότερα η κίνηση στα σούπερ μάρκετ.

Έτσι πλέον, ενδεικτικά στην πλατφόρμα Caremarket μέσω τις οποίας διατίθενται και προϊόντα της αλυσίδας Σκλαβενίτης εμφανίζεται διαθέσιμη ημερομηνία την Τετάρτη 22 Απριλίου, ενώ το προηγούμενο διάστημα η αναμονή ξεπερνούσε τον έναν μήνα. Αντίστοιχα και οι υπόλοιπες μεγάλες αλυσίδες παραδίδουν τις παραγγελίες σε 9 έως 14 μέρες, ενώ και στην πλατφόρμα efresh η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία παράδοσης εμφανίζεται στις 5 Μαϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider