Ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση της Creta Farms - Συμφωνία τραπεζών με Impala

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγει ο δρόμος για την εξυγίανση της Creta Farms - Συμφωνία τραπεζών με Impala
Τα επόμενα βήματα για τη διάσωση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

«Kλείδωσε» αργά το βράδυ της Τετάρτης η συμφωνία μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών και της Impala του Δημήτρη Βιντζηλαίου, για την πολύπαθη αλλαντοβιομηχανία Creta Farms.

Oι δύο πλευρές έπειτα από πολύωρη συνάντηση προχώρησαν στην υπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης της εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι η Ιmpala έχει επικρατήσει του fund Lime Capital που επίσης είχε καταθέσει δεσμευτική προσφορά στο πλαίσιο διαγωνισμού που διενήργησε η EY για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή που θα αναλάβει την τύχη της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

Τα επόμενα βήματα

Επόμενο βήμα πλέον αποτελεί η έγκριση της συμφωνίας από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Creta Farms η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί προς το τέλος του μήνα.

Παράλληλα άμεσα αναμένεται και η υποβολή αιτήματος υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106 β και δ του Πτωχευτικού Κώδικα, στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο επικεφαλής της Ιmpala Δημήτρης Βιντζηλαίος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αρκετές επενδυτικές κινήσεις στον χώρο των τροφίμων στην Ελλάδα, έχει προχωρήσει ήδη στη σύσταση της εταιρείας, η οποία αναμένεται να αποτελέσει το διάδοχο σχήμα της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την εταιρεία Impala Hellas με μετοχικό κεφάλαιο 15 εκατ. ευρώ η οποία συστάθηκε στις 8 Ιανουαρίου με μοναδικό μέτοχο την Bella Bulgaria της Ιmpala Invest,που ανήκει στον Δημήτρη Βιντζηλαίο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider