Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Επενδύσεις, ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Επενδύσεις, ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών
Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας για την περίοδο 2019-2021 ανέρχεται στα 46 εκατ. ευρώ.

Σε συνεχείς επενδύσεις μέχρι το τέλος του 2021 αλλά και ενίσχυση της εξαγωγικής της δραστηριότητας προχωρά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Αλέξανδρος Δανιηλίδης κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους σημείωσε ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το επενδυτικό πρόγραμμα 46 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2019-2021, ωστόσο αυτή τη στιγμή η εταιρεία βρίσκεται σε μία πορεία που ανάλογα με τις ευκαιρίες που θα υπάρξουν στην αγορά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και με τις εξαγωγές, μπορεί να αναθεωρηθεί προς τα πάνω.

Οι πόροι αυτοί διοχετεύονται τόσο στα εργοστάσια της εταιρείας όσο και στην εμπορική δραστηριότητα ενώ στις βασικές στρατηγικές επιλογές της εταιρείας είναι και η περαιτέρω ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας.

Ανάπτυξη στις αγορές του εξωτερικού

Σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη, πάνω από το 10% των πωλήσεων παράγεται για εξαγωγές. Πρόσθεσε ότι το ισοζύγιο εισαγωγών - εξαγωγών είναι πολύ υψηλό για τις εξαγωγές και συγκεκριμένα 8 προς 1.

Στόχος της εταιρείας για το επόμενο διάστημα είναι η ενίσχυση των εξαγωγών όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως, μέσω των προϊόντων που παράγει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία για ξένες αγορές αλλά και με την υποστήριξη της Heineken N.V., με την παραγωγή προϊόντων που απευθύνονται άλλες εταιρείες της Heineken.

Στόχοι για το 2020

Όπως είπε ο Δανιηλίδης το 2019 και ιδιαίτερα το δεύτερο εξάμηνο ήταν θετικό για την εταιρεία.

Αναλυτικά, το μερίδιο της εταιρείας υπολογίζεται ελαφρώς πάνω από 50%. Στην Ελλάδα τα προϊόντα της εταιρείας με ελληνική ετικέτα έχουν πάνω από το 50% της αγοράς σε όγκο. «Η πορεία της Άλφα τα τελευταία χρόνια είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική ενώ και η συνεργασία με οικογένεια Μάμου πάει πάρα πολύ καλά» επεσήμανε ο κ. Δανιηλίδης.

Για το 2020, στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη. «Θεωρούμε ότι και η χώρα μετά από μια μεγάλη ταλαιπωρία μπαίνει σε πορεία ανάπτυξης» σημείωσε ο κ. Δανιηλίδης.

Εκτιμά παράλληλα ότι η αγορά της μπύρας έχει περιθώριο να ανέβει περαιτέρω, ενώ «ποντάρει» και στο λανσάρισμα νέων κατηγοριών.

Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης

Όπως επεσήμανε ο κ. Δανιηλίδης, αναφορικά με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, ο διάλογος του κλάδου με το κράτος «πιστεύουμε ότι θα είναι υγιής και για τις δύο πλευρές».

Σημείωσε παράλληλα ότι μπορεί να βρεθεί τρόπος να μειωθεί η φορολογία, με θετική επίπτωση στην ελληνική οικονομία. «Εμείς, ως κλάδος έχουμε την ευθύνη να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο και δουλεύουμε πάνω σε αυτό» τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider