Σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με ένα από τα δύο επενδυτικά σχήματα που κατέθεσαν δεσμευτική προσφορά για την Creta Farms βρίσκονται οι τράπεζες, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Συγκεκριμένα σημειώνεται ότι οι τράπεζες βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων, «με ένα από τα δύο επενδυτικά σχήματα, η προσφορά του οποίου κρίθηκε προτιμητέα, τόσο ως προς την τελική διαμόρφωση της συμφωνίας εξυγίανσης, όσο και ως προς το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτής». Από την επιτυχή κατάληξη αυτών των διαπραγματεύσεων εξαρτάται και η ανάδειξη του οριστικού στρατηγικού επενδυτή, όπως τονίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα υπεβλήθησαν στις τράπεζες ανανεωμένες δεσμευτικές προσφορές από δύο επενδυτικά σχήματα, την Impala Investment του Δημήτρη Βιτζηλαίου  και τη Lime Capital που ελέγχει τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη

Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται εντατικές συναντήσεις μεταξύ των τραπεζών και του υποψηφίου στρατηγικού επενδυτή, στον οποίο έχουν παρασχεθεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία, πληροφορίες αλλά και πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας για να καταστεί εφικτή η διαπίστωση αλλά και η πλήρης εκτίμηση του συνόλου του ενεργητικού της εταιρείας.

Για την Τρίτη 14 Ιανουαρίου άλλωστε, είναι προγραμματισμένη η νέα έκτακτη Γενικής Συνέλευσης της εταιρεία, στα κεντρικά γράφεια της στο Ρέθυμνο, με βασικό θέμα την εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου.