Οι δύο «μνηστήρες» που αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση της Creta Farms

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι δύο «μνηστήρες» που αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση της Creta Farms
Impala και Lime Capital κατέθεσαν τη Δευτέρα δεσμευτικές προσφορές και μπαίνουν στη μάχη της διεκδίκησης της αλλαντοβιομηχανίας.

Δύ ήταν τελικά τα επενδυτικά σχήματα που υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση της αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms παρά το γεγονός ότι το προηγήμενο διάστημα είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον (μη δεσμευτικές προσφορές) έξι υποψήφιοι.

Η Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου και η Lime Capital που ελέγχει τη Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, οι οποίες κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές, μπαίνουν πλέον στη μάχη της διεκδίκησης της άλλοτε κραταιάς αλλαντοβιομηχανίας. Το χρόνοδιάγραμμα προβλέπει ότι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των προσφορών.

Στόχος, σύμφωνα με πηγές της αγοράς είναι η ανάδειξη του προτιμητέου επενδυτή να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό καθώς η εταιρεία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δεινή θέση, μετά τον ενδοοικογενεικό εμφύλιο που ξέσπασε ανάμεσα στους μεγαλομετόχους αδελφούς Δομαζάκη. Τα χρέη της Creta Farms υπερβαίνουν τα 153 εκατ. ευρώ, διογκώνονται καθημερινά ενώ η παραγωγή έχει σταματήσει και τα προϊόντα είναι σε έλλειψη από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία βέβαια υπάρχει η πεποίθηση ότι οι τράπεζες θα εκταμιεύσουν την ενδιάμεση χρηματοδότηση των 4 εκατ. ευρώ που έχουν εγκρίνει για την κρητική αλλαντοβιομηχανία.

Υπενθυμίζεται ότι η Creta Farms βρίσκεται σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της έχοντας υποβάλει αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106α, το οποίο αναμένεται να εκδικαστεί στις 11 Δεκεμβρίου. Από τον προηγούμενο μήνα εξάλλου η εταιρεία έχει περάσει στον έλεγχο των τραπεζών, οι οποίες όρισαν και νέα διοίκηση.

Η ανακοίνωση της Creta Farms

Το απόγευμα της Τρίτης η εταιρεία με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε οτι τα δύο επενδυτικά σχήματα κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές.

«Η «ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Α.Β.Ε.Ε.» («Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 18η Νοεμβρίου 2019 και ώρα 21:00 έληξε η προθεσμία που είχαν οι υποψήφιοι επενδυτές να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του ενεργητικού της Εταιρείας.

Υποβλήθηκαν δεσμευτικές προσφορές από δύο επενδυτικά σχήματα, η μία από την Impala Investment, μέτοχο της Λακωνικής Τροφίμων του επιχειρηματία Δημήτρη Βιντζηλαίου και η δεύτερη από την Lime Capital, το fund που ελέγχει τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩNH.

Στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει αξιολόγηση των προσφορών για την ανάδειξη του στρατηγικού επενδυτή που θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της Εταιρείας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider