Η Μασούτης επεκτείνεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Μασούτης επεκτείνεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Για την επόμενη χρονιά τα σχέδια της εταιρείας προβλέπουν επενδύσεις περίπου 25 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία 15 καταστημάτων, εκ των οποίων 10 στην Αθήνα

Χρονιά - σταθμός για την βορειοελλαδίτικη εταιρεία σουπερμάρκετ Μασούτης αποδεικνύεται το 2018, καθώς κατάφερε να αποκτήσει ισχυρή παρουσία στην Αθήνα μέσω της εξαγοράς της Προμηθευτικής αλλά και να διευρύνει περαιτέρω το δίκτυο της με το άνοιγμα αυτόνομων καταστημάτων τόσο εντός όσο και εκτός Λεκανοπεδίου.

Μέσα στο 2018 η αλυσίδα άνοιξε δύο νέα καταστήματα σε Παλαιό Φάληρο και Γαλάτσι, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς στοχεύει στην ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης του δικτύου της Προμηθευτικής η οποία αριθμεί 57 καταστήματα.

Η αλυσίδα εκτός από την Αττική προχώρησε χτες στα εγκαίνια ενός ακόμη καταστήματος στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Το κατάστημα της αλυσίδας Διαμαντής Μασούτης ΑΕ επιφάνειας 650 τμ και ύψους επένδυσης περί τις 700.000 ευρώ σχεδιάστηκε ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες του καταναλωτή.

Με τη δημιουργία του συγκεκριμένου καταστήματος η εταιρεία αριθμεί, πανελλαδικά, 332 καταστήματα διαθέτοντας ισχυρή παρουσία σε Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρο, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα, Αττική και Βόρειο Αιγαίο.

Για την επόμενη χρονιά τα σχέδια της εταιρείας προβλέπουν επενδύσεις περίπου 25 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία 15 καταστημάτων, εκ των οποίων 10 στην Αθήνα, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 έκλεισε για τη Μασούτης με υποχώρηση του τζίρου της στα 761 εκατ. ευρώ από 800,5 εκατ. ευρώ το 2016, απόρροια των απωλειών που είχαν όλες οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ λόγω της επαναδραστηριοποίησης του δικτύου της Μαρινόπουλος υπό τον έλεγχο της Σκλαβενίτης. Μέσω της οργανικής ανάπτυξης που επιφέρει η εξαγορά της Προμηθευτικής η εταιρεία αναμένεται να ενισχύσει τον τζίρο της το 2019. Η Προμηθευτική, από την πλευρά της, είδε τον τζίρο της να αυξάνεται το 2017, καθώς από τα 110,66 εκατ. ευρώ, το 2016, αυξήθηκε πέρυσι σε 116,65 εκατ. ευρώ.

Η Διαμαντής Μασούτης είναι market leader του κλάδου στην Βόρεια Ελλάδα. Διαθέτει δίκτυο καταστημάτων με 273 καταστήματα, 251 καταστήματα λιανικής και 22 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry. Αναπτύσσεται γεωγραφικά σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ήπειρο, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Εύβοια και τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Θάσο. Για το 2017 το προσωπικό που απασχολήθηκε από την εταιρεία, στο σύνολο του ήταν 7.479 άτομα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider