Τις αρνητικές προβλέψεις των επενδυτών διέψευσε η Walt Disney, η οποία δημοσιοποίησε χθες τα οικονομικά της αποτελέσματαμ παρουσιάζοντας αναπροσαρμοζόμενα κέρδη.

Τα καθαρά κέρδη τριμήνου έφτασαν τα 8 σεντς ανά μετοχή, καθώς η τιμή των μετοχών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 5% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις που ανέμεναν αναπροσαρμοσμένες απώλειες 64 σεντς ανά μετοχή, με δεδομένες τις οικονομικές συνέπειες από την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, με συνέπεια τη διακοπή λειτουργίας των θεματικών πάρκων της, των κινηματογράφων, αλλά και την αναστολή των αθλητικών διοργανώσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από την άλλη μεριά, η πανδημία COVID-19 αφάνισε λειτουργικά κέρδη 3,5 δισ. δολαρίων στον τομέα των θεματικών πάρκων της Disney.

Οι επενδυτές αγνόησαν τα συνολικά έσοδα, τα οποία ήταν λιγότερα κατά 600 εκατ. δολάρια, ενώ επικέντρωσαν την προσοχή τους στις δραστηριότητες της εταιρείας στα θεματικά πάρκα και στα δίκτυα ΜΜΕ, όπου και οι μειώσεις εσόδων, δεν ήταν τόσο μεγάλες, όσο αρχικά αναμενόταν.

Θετική συμμετοχή στη διαμόρφωση του οικονομικού αποτελέσματος του τριμήνου είχε και η υπηρεσία streaming Disney+, η οποία, μέχρι τη Δευτέρα είχε 60,5 εκατομμύρια πελάτες, σύμφωνα με τον Μπομπ Τσέιπεκ, εκτελεστικό διευθυντή της Disney.

Διαβάστε επίσης: