Μειωμένα κέρδη κατά 1,4 δισ. δολάρια «περιμένει» η Disney λόγω κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μειωμένα κέρδη κατά 1,4 δισ. δολάρια «περιμένει» η Disney λόγω κορονοϊού
Εκτίμηση μείωσης κερδών κατά 1,4 δισ. δολάρια από τη διακοπή λειτουργίας των θεματικών πάρκων, εξαιτίας των απαγορεύσεων κυκλοφορίας παγκοσμίως

Μειωμένα θα είναι τα κέρδη της Walt Disney, κατά 1,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ίδιας της εταιρείας, με τις απώλειες να αποδίδονται στις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας των θεματικών πάρκων.

Η Disney ανέφερε αναπροσαρμοσμένα κέρδη 60 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, καταγράφοντας μείωση 63% σε σύγκριση με τα κέρδη της πριν από έναν χρόνο, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ήταν λιγότερα από την πρόβλεψη των αναλυτών για κέρδη 89 σεντς ανά μετοχή (IBES, Refinitiv).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Ρόμπερτ Τσαπέκ διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney δήλωσε ότι η εταιρεία θα επαναλειτουργήσει σταδιακά, αρχίζοντας από το πάρκο της στη Σανγκάη, το οποίο θα ανοίξει στις 11 Μαΐου.

Η Disney θα ελέγχει την είσοδο του κοινού χρησιμοποιώντας «ένα εξελιγμένο σύστημα κρατήσεων και εισόδου» ενώ θα επιβάλλει την εφαρμογή κοινωνικών αποστάσεων, αλλά και άλλων υγειονομικών προληπτικών μέτρων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η απαίτηση για μάσκες προσώπου, αλλά και η θερμομέτρηση των επισκεπτών.

Ακριβότερα τα εισιτήρια για Disneyland και Disney World το 2020

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Marketwatch, στις αρχές του 2020 η Disney άλλαξε την τιμολογιακή πολιτική της και αύξησε τις τιμές σχεδόν όλων των εισιτηρίων για τα πάρκα της Disneyland στην Καλιφόρνια και του Disney World στη Φλόριντα.

Οι τιμές για τη Disneyland

  • Το ημερήσιο εισιτήριο ενός πάρκου παραμένει στην ίδια τιμή στα 104 δολάρια και είναι το οικονομικότερο εισιτήριο που υπάρχει.
  • Το εισιτήριο πολλαπλών επισκέψεων σε διαφορετικές ημέρες αυξήθηκε κατά 10 – 20 δολάρια, ανάλογα την περίοδο.
  • Το ετήσιο εισιτήριο Disney Flex Annual Pass αυξήθηκε κατά 50 δολάρια, φτάνοντας τα 649 δολάρια.
  • Το ετήσιο εισιτήριο Disney Premier Pass αυξήθηκε κατά 100 δολάρια, φτάνοντας τα 2.199 δολάρια.

Οι τιμές για το Walt Disney World

  • Οι τιμές στα ετήσια εισιτήρια για τους μόνιμους κατοίκους της Φλόριντα παραμένουν σταθερά, χωρίς αύξηση τιμής.
  • Τα ετήσια εισιτήρια για τους επισκέπτες από άλλες περιοχές, αυξήθηκαν από 15 δολάρια έως και 76 δολάρια, κατ' άτομο, ανάλογα με το είδος και την περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider