Πρόστιμο 8 δισ. δολαρίων επιβλήθηκε στην φαρμακευτική εταιρεία Johnson & Johnson για το αντιψυχωτικό φάρμακο Risperdal, σύμφωνα με το Marketwatch.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο της Φιλαδέλφεια, στις ΗΠΑ, όπου εξετάστηκε η υπόθεση, επέβαλε πρόστιμο 8 δισ. δολαρίων, ως αποζημίωση προς έναν άνδρα από το Μέριλαντ, ο οποίος υποστήριξε πως η χρήση του Risperdal ως παιδί, του προκάλεσε αύξηση των μυών των μαστών, μία πάθηση γνωστή ως «γυναικομαστία», χωρίς να υπάρχει επαρκής προειδοποίηση.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί στην εταιρεία, μεταξύ των 13.000 αντίστοιχων υποθέσεων που αντιμετωπίζει δικαστικά.

Είναι επίσης το πιο πρόσφατο σκάνδαλο που εμπλέκει τα προϊόντα της εταιρείας με πρόκληση προβλημάτων υγείας. Το Αύγουστο η J&J κλήθηκε να πληρώσει 572 εκατ. δολάρια για το «μερίδιο» της στην κρίση των οπιοειδών στις ΗΠΑ, ενώ πριν από αυτό κλήθηκε να πληρώσει 4,69 δισ. δολάρια, καθώς κρίθηκε ένοχη για την υπόθεση με την πούδρα για μωρά, που προκάλεσε καρκίνο των ωοθηκών σε 22 γυναίκες.