Το διήμερο sell-off της Wall Street σε αριθμούς - Οι μεγάλοι χαμένοι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το διήμερο sell-off της Wall Street σε αριθμούς - Οι μεγάλοι χαμένοι
Κάτω από τις 26.000 μονάδες ο Dow Jones, στο φόντο ενός «τρελού» διήμερου sell off.

Βαριές απώλειες σημειώθηκαν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας (Δευτέρα και Τρίτη), πυροδοτώντας ένα βίαιο sell off μετά τις εξαγγελίες του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για αύξηση των δασμών στο 25%, σε ορισμένα κινεζικά προϊόντα. O Αμερικανός Πρόεδρος διεμήνυσε πως θα επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς και σε άλλα εισαγόμενα είδη, συνολικής αξίας 325 δισ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Τρίτης, στο δείκτη S&P 500 μόνο 36 εταιρείες κατόρθωσαν να σημειώσουν κέρδη με τις υπόλοιπες 464 να «βυθίζονται» στο κόκκινο, υπό το φόβο κατάρρευσης των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας.

Αυτές είναι οι μόλις 36 εταιρείες που κατέγραψαν οριακά κέρδη στη χθεσινή δύσκολη συνεδρίαση:

S&P 500 table

Πίνακας: FactSet data, Marketwatch

Ο Dow Jones έχασε στη συνεδρίαση της Τρίτης 472,24 μονάδες, κλείνοντας κάτω από τις 26.000 μονάδες (συγκεκριμένα στις 25.965 μονάδες), ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε να χάνει μέχρι και 640 μονάδες. Χαρακτηριστικό δείγμα της χθεσινής «βουτιάς» του βιομηχανικού δείκτη της Wall Street είναι πως δεν υπήρξε καμία από τις 30 εταιρείες που να έκλεισε με θετικό πρόσημο, «κοκκινίζοντας» πλήρως το ταμπλό. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές της εταιρείας Boeing σημειώνοντας πτώση 3,83%, με τις μετοχές της Apple και της United Health να ακολουθούν ανάλογη πορεία γνωρίζοντας απώλειες 2,70% και 3,40 αντίστοιχα.

Στους μεγάλους ηττημένους της συνεδρίασης της Τρίτης ήταν και η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, που διολίσθησε 3,24% στο δείκτη Nasdaq κλείνοντας στις 247,06 μονάδες. Μεγάλες πιέσεις δέχθηκαν και οι εταιρείες φαρμάκου με τη Walgreens να σημειώνει πτώση 1,82%, τη Pfizer 1,97%, και τη Humana 1,75%.

Ο CEO της JP Morgan, Τζέιμς Ντίμον, ανέφερε πως εάν τελικά διαψευσθούν οι προσδοκίες για επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο οικονομικών δυνάμεων και ναυαγήσουν οι συνομιλίες, το πλήγμα θα είναι εξαιρετικά μεγάλο για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider