Στην πέμπτη γενιά του, το νέο Nissan Micra αποδεικνύει στην πράξη τα άλματα εξέλιξης σε σχέση με τους προκατόχους του, συνεχίζοντας επάξια την θρυλική πορεία ενός μοντέλου, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη εμφάνιση του στην Ευρώπη το 1983. Το νέο Micra είναι σαφώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές του, ενώ έχει ανέβει πλέον κατηγορία σε όλα τα επίπεδα, είτε πρόκειται για τις τεχνολογίες του, είτε για τους χώρους του και την απολαυστική αίσθηση οδήγησης.

«Κλειδί» για την επιτυχία και της τελευταίας γενιάς του αποτελεί η σπορτίφ και δυναμική εξωτερική σχεδίαση του Micra, η οποία το τοποθετεί πλέον σε μια νέα και σύγχρονη κατεύθυνση, ενώ ταυτόχρονα το ξεχωρίζει ανάμεσα στον ανταγωνισμό. Η μοντέρνα εμφάνιση και η premium αίσθηση χαρακτηρίζουν και το εσωτερικό του, με τα ποιοτικά υλικά να κυριαρχούν σε όλες τις εκδόσεις, πάντα σε συνδυασμό με εξαιρετική συναρμογή. Παράλληλα, το πεντάθυρο αμάξωμα του νέου Micra προσφέρει κορυφαία εργονομία για όλους τους επιβάτες, ενώ και ο χώρος αποσκευών πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού στην κατηγορία του.

Το νέο Nissan Micra ξεχωρίζει και στον τομέα της τεχνολογίας, χάρη σε μια σειρά από χαρακτηριστικά χειρισμού και λειτουργιών, τα οποία είναι συνήθως διαθέσιμα σε πιο ακριβά μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών. Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Intelligent Lane Intervention (Έξυπνη Παρέμβαση Εσφαλμένης Αλλαγής Λωρίδας), ένα σύστημα ασφαλείας, το οποίο διορθώνει ομαλά την πορεία του Micra, εφόσον κριθεί απαραίτητο, και το διατηρεί εντός των ορίων της λωρίδας κυκλοφορίας.

Επιπλέον, το πρωτοποριακό σύστημα Intelligent Around View Monitor (Έξυπνης Πανοραμικής Θέασης), το οποίο καθιερώθηκε μέσω των δημοφιλών crossover της Nissan, είναι διαθέσιμο και στο νέο Micra. Οι προαναφερόμενες τεχνολογίες, όπως και πολλές  άλλες,  αποτελούν υλοποίηση του Nissan Intelligent Mobility, δηλαδή του οράματος της μάρκας για μηδενικές εκπομπές και απαλοιφή των θανατηφόρων δυστυχημάτων στους δρόμους.

Επιπροσθέτως οι φίλοι της μουσικής θα λατρέψουν το ηχοσύστημα BOSE Personal, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς στο νέο Micra. Μοναδικό στην κατηγορία Β-hatchback, το εν λόγω ηχοσύστημα διαθέτει προηγμένα ηχεία ενσωματωμένα στο προσκέφαλο του οδηγού, θέτοντας τον ίδιο στο επίκεντρο μια μοναδικής ακουστικής εμπειρίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην έκδοση Acenta συνοδεύεται η έγχρωμη οθόνη πολλαπλής αφής 7 ιντσών με στάνταρ την εφαρμογή Apple CarPlay. Όταν ένα iPhone της Apple συνδέεται με το σύστημα μέσω ενός καλωδίου, προσφέρει στους χρήστες Siri τη δυνατότητα φωνητικού ελέγχου, πλοήγηση με τους χάρτες της Apple, καθώς και πρόσβαση σε μουσική, τηλεφωνικές υπηρεσίες και άλλες εφαρμογές, όπως audiobooks και Spotify.

Σε ότι αφορά στην «καρδιά» του νέου Micra, συναντάμε τρεις άκρως αποδοτικούς και οικονομικούς κινητήρες, έναν 0.9 λίτρων turbo βενζίνης 90 ίππων, έναν ατμοσφαιρικό 1.0 λίτρων 73 ίππων και έναν diesel 1.5 λίτρων 90 ίππων. Όλα τα μηχανικά σύνολα του νέου Micra διακρίνονται για το εξαιρετικό μείγμα επιδόσεων και οικονομίας καυσίμου. Σε αυτό το αποτέλεσμα συντελεί και το σύστημα Idle Stop & Start (ISS), το οποίο μειώνει την κατανάλωση καυσίμου όταν το όχημα είναι σταματημένο, όπως επίσης το ακριβές 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.