Τα 10 αγαπημένα αυτοκίνητα των Ελλήνων οδηγών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα 10 αγαπημένα αυτοκίνητα των Ελλήνων οδηγών

Οι προτιμήσεις των Ελλήνων που αγόρασαν καινούριο αυτοκίνητο το πρώτο τρίμηνο του 2018 ακολουθούν σε γενικές γραμμές τις τάσεις του 2017. Μπορεί η αγορά να «καλπάζει» όσον αφορά στα ποσοστά αύξησης και να είναι η πρώτη χρονιά μετά το 2011 που η αγορά θα περάσει το φράγμα των 100.000 ταξινομήσεων, ωστόσο η κατηγορία των supermini αυτοκινήτων πόλης (B), συνεχίζει να έχει το συντριπτικό ποσοστό των συνολικών πωλήσεων. Έτσι, σε αυτή την κατηγορία ανήκουν τα 8 στα 10 πιο δημοφιλή σε πωλήσεις αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Προφανώς ο Έλληνας οδηγός δεν «ονειρεύεται» μικρά αυτοκίνητα πόλης, αυτά ωστόσο του προσφέρουν ότι χρειάζεται σε κόστος που μπορεί να ανταποκριθεί, είναι οικονομικά σε χρήση και συντήρηση και συνδυάζουν συμπαγείς διαστάσεις για κίνηση στην πόλη και ικανούς χώρους για τη φιλοξενία τεσσάρων επιβατών.

Ας δούμε όμως ποια μοντέλα κέρδισαν τις προτιμήσεις των Ελλήνων οδηγών το πρώτο τρίμηνο του 2018 να αγοράσει τους πρώτους εννέα μήνες.

1. Toyota Yaris - 1.742 ταξινομήσεις

Το απόλυτο best seller μιας δύσκολης εποχής, πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια απανωτά limit up. Ανανεώθηκε το 2017 και συνεχίζει με τη δυναμική της αξιοπιστίας της μάρκας αλλά και τα λειτουργικά του χαρακτηριστικά να κερδίζει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Διατίθεται σε εκδόσεις βενζίνης, diesel και ως υβριδικό.

2. Peugeot 208 - 1.213 ταξινομήσεις

Το νεανικό και ευέλικτο 208 επανάφερε την Peugeot στις περιόδους επιτυχίας των 106 και 206 των δύο περασμένων δεκαετιών. Συμπαγείς διαστάσεις, ψαγμένη αισθητική, εξαιρετικός εξοπλισμός και πολύ οικονομικοί κινητήρες, δίνουν στους Έλληνες οδηγούς ένα σύνολο που κερδίζει την προτίμησή τους.

3. Nissan Micra -1.059 ταξινομήσεις

Στην τελευταία του γενιά το Micra άλλαξε εντελώς κατεύθυνση, ωστόσο φαίνεται ότι συνεχίζει να συγκινεί τους Έλληνες, για διαφορετικούς όμως λόγους απ’ ότι στο παρελθόν. Πλέον είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και σύγχρονα σε απόδοση και εξοπλισμό μικρά αυτοκίνητα, χωρίς όμως να χάνει την λαϊκή ετυμηγορία της αξιοπιστίας.

4. Nissan Qashqai : 915 ταξινομήσεις

Το πρώτο σε πωλήσεις SUV είναι και το πρώτο αυτοκίνητο του μεγέθους του που καταφέρνει να βρίσκεται στο top ten της ελληνικής αγοράς. Το 2017 ανανεώθηκε και αυτό, διατηρώντας την προσεγμένη αισθητική, την ποιότητα, τους χώρους, τους οικονομικούς κινητήρες και το λογικό κόστος που το καθιστούν διαχρονικό best seller .

5. Opel Corsa: 904 ταξινομήσεις

Το γερμανικό αυτοκίνητο πόλης συνδυάζει μεγάλους χώρους, πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και χαμηλό κόστος, στοιχεία που όπως φαίνεται αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας. Παρότι δεν είναι το νεότερο της κατηγορίας, δείχνει εξαιρετική αντοχή σε θεωρητικά ανώτερους αντιπάλους.

6. Fiat Panda: 883 ταξινομήσεις

Οι μεγάλοι χώροι για το μέγεθός του, το αγαπησιάρικο σχήμα του και το γεγονός ότι διαθέτει και diesel κινητήρα, καθιστούν το ιταλικό μικρό ένα από τα πλέον πετυχημένα μοντέλα της ελληνικής αγοράς. Ακόμα ένα ατού του Panda είναι οι πολλές εκδόσεις του αλλά και το γεγονός ότι οι τιμές του ξεκινούν από πολύ χαμηλό επίπεδο.

7. Renault Clio : 773 ταξινομήσεις

Η Μούσα της Renault έχει τα χρονάκια της, αλλά η αισθητική της δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από νεότερους αντιπάλους. Μια ανανέωση το 2016, οι μεγάλοι χώροι, οι οικονομικοί κινητήρες και οι προωθητικές ενέργειες της αντιπροσωπείας, τη διατηρούν στο προσκήνιο και το 2017

8. Volkswagen Polo: 743 ταξινομήσεις

Η νέα, έκτη γενιά του Polo στη χώρα μας, φαίνεται ότι συγκινεί τουλάχιστον όσο η προηγούμενη. Το νέο Polo διατηρεί τις παραδοσιακές αξίες της ποιότητας και των σύγχρονων μηχανικών μερών, προσθέτοντας εξαιρετικά προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και ακόμα μεγαλύτερους χώρους.

9. Hyundai i20: 668 ταξινομήσεις

Λογικές τιμές, μεγάλοι χώροι, εξαιρετική ποιότητα και πληθώρα κινητήρων και εκδόσεων, έφεραν το supermini της Hyundai στο top ten των πωλήσεων, ως νέα είσοδο για το 2018. Η νέα εποχή της κορεατικής εταιρείας αποδεικνύεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

10. Citroen C3 - 665 ταξινομήσεις

Το νέο C3 επαναφέρει τη μάρκα στις ρίζες που την έκαναν γνωστή σε όλο τον κόσμο. Πραγματικά ξεχωριστή αισθητική, μεγάλοι χώροι, κορυφαία άνεση και οικονομικοί κινητήρες, το καθιστούν δικαίως ένα από τα πιο αγαπημένα αυτοκίνητα των Ελλήνων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider