Ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV που προκαλεί αισθητικά, καθώς συνδυάζει την αυξημένη απόσταση από το έδαφος με ένα τετράθυρο αμάξωμα τριών όγκων, παρουσίασε ως το απόλυτο όχημα κύρους και πολυτέλειας η Mercedes – Maybach στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου.

Παρότι η Vision Ultimate Luxury είναι απίθανο να φτάσει στην παραγωγή με αυτή την έντονα αντισυμβατική μορφή τριών όγκων, διάφορα στοιχεία του εξωτερικού σχεδιασμού της, συμπεριλαμβανομένης της τεράστιας μάσκας χρωμίου, αναμένεται να χρησιμοποιηθούν σε μια νέα Mercedes - Maybach παραγωγής, που θα έχει ως βάση την τρίτη γενιά της GLS, του αναμενόμενου κορυφαίου SUV της Mercedes. Αυτό το μοντέλο θα είναι αντίπαλος του Bentley Bentayga και του Rolls-Royce Cullinan.

Με μήκος 5,26 μέτρα, πλάτος 2,11 και ύψος 1,764, η πρωτότυπη αυτή Maybach είναι 13 εκατοστά μακρύτερη, 18 φαρδύτερη και 8,6 χαμηλότερη από τη σημερινή δεύτερη γενιά της Mercedes GLS. Για σύγκριση, η Bentley Bentayga έχει μήκος 5,14 m;etra, πλάτος 2,0 και ύψος 1,74.

Χαρακτηριστικό της Ultimate Luxury είναι επίσης οι τεράστιοι τροχοί24 ιντσών, οι οποίοι παίρνουν κίνηση από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ. Η συνδυασμένη απόδοση είναι 750 ίπποι και η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά σε 250 χλμ./ώρα.

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια συστοιχία μπαταριών που εδράζονται στο δάπεδο του πρωτότυπου μοντέλου. Με χωρητικότητα περίπου 80kWh, η Mercedes ανακοινώνει αυτονομία 500 χιλιομέτρων και δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας για 100 επιπλέον χιλιόμετρα κίνησης, σε μόλις 5 λεπτά σε ειδικούς φορτιστές υψηλής ισχύος. Επίσης το μοντέλο μπορεί να φορτιστεί και επαγωγικά.

Το εσωτερικό της Mercedes – Maybach Ultimate Luxury είναι πρότυπο απέριττης πολυτέλειας και μπορεί να φιλοξενήσει, προσφέροντας εντυπωσιακές ανέσεις, τέσσερα άτομα. Όλες οι επιφάνειες είναι καλυμμένες με φίνο δέρμα, ξύλο και ροζ χρυσό, ενώ δύο τεράστιες ψηφιακές οθόνες στο ταμπλό παίζουν το ρόλο του πίνακα οργάνων και του κέντρου ελέγχου του συστήματος πολυμέσων.

Η εμφάνιση μιας αμιγώς ηλεκτρικής Mercedes – Maybach με τα χαρακτηριστικά της Ultimate Luxury δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθεί πριν το 2019.