Νέο σκάνδαλο για τη Nissan - Παραιτείται και ο Χιρότο Σαϊκάβα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο σκάνδαλο για τη Nissan - Παραιτείται και ο Χιρότο Σαϊκάβα
Ο Χιρότο Σαϊκάβα την προηγούμενη εβδομάδα παραδέχτηκε ότι είχε λάβει αμοιβή δεκάδων εκατομμυρίων γεν, παραπάνω από όσα έπρεπε.

Την πρόθεση του να παραιτηθεί ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Nissan, Χιρότο Σαϊκάβα, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, μετά την παραδοχή του ότι λάμβανε μισθό που ξεπερνούσε κατά πολύ το κανονικό.

Το σκάνδαλο της αμοιβής του πλήττει την γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία, την ώρα που προσπαθεί να ανακάμψει από το σκάνδαλο της σύλληψης του πρώην προέδρου της εταιρείας Κάρλος Γκοσν.

Ο Χιρότο Σαϊκάβα την προηγούμενη εβδομάδα παραδέχτηκε ότι είχε λάβει αμοιβή δεκάδων εκατομμυρίων γεν, παραπάνω από όσα έπρεπε, στα πλαίσια ενός «στημένου» σχεδίου που μοίραζε bonus στα διευθυντικά στελέχη, αν η μετοχή της εταιρείας κατέγραφες κέρδη.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Guardian, ένα πρώην στέλεχος της Nissan, ο Γκρέγκ Κέλι, υποστήριξε πως, η Nissan πρέπει να ήξερε για τις παρατυπίες του Σαϊκάβα, ειδικά αφού πραγματοποίησε έλεγχο για τον Κάρλο Γκοσν, όμως προτίμησε να το αγνοήσει κια να κυνηγήσει μόνο τον έναν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider